Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Σε αυτές τις εκλογές, ο Πούτιν κατέγραψε ατομικό ρεκόρ συγκεντρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων που ανλέρχεται σε σχεδόν 88%, επιβάλλοντας την κυριαρχία του για έξι επιπλέον χρόνια, εν μέσω της εισβολής του στην Ουκρανία.

Έκκληση 14 χωρών για ενίσχυση χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής άμυνας από την ΕΤΕπ

Στην Μόσχα, η ρωσική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο κυρίαρχος του Κρεμλίνου συγκεντρώνει το 87,97% μετά την καταμέτρηση του 24% των ψήφων. Η συμμετοχή των Ρώσων ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές ξεπέρασε το 70%.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο αφού το Κρεμλίνο κήρυξε παράνομη κάθε κριτική έναντι του Βλαντιμίρ Πούτιν και εμπόδισε κάθε άλλο αντίπαλο να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του exit poll του κρατικού ινστιτούτου Vtsiom από την κρατική τηλεόραση που τοποθετούσε την επίδοση του Πούτιν στο 87%.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα αποτελέσματα φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κλειδώνει» την πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας και γίνεται ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας μετά από τον Στάλιν.

«Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες οι ρωσικές εκλογές» λένε οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές εκλογές «δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να είναι υποψήφιοι εναντίον του, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία με μία και μοναδική πιθανή έκβαση που ολοκληρώθηκε στην Ρωσία.

Ποια ήταν η αντίδραση του Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η «απομίμηση εκλογών» στην Ρωσία στερείται νομιμοποίησης.

«Είναι σαφές για ολόκληρο τον κόσμο ότι το πρόσωπο αυτό, όπως έχει συμβεί συχνά στην Ιστορία, είναι απλώς μεθυσμένο από την εξουσία και κάνει τα πάντα για να κυριαρχεί αιωνίως», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα