Μπορεί η φετινή έκδοση του Champions League να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η UEFA δεν τρέχει τις εξελίξεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα φέρει αλλαγές όσον αφορά την διεξαγωγή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τον τρόπο με τον όποιο θα γίνει η διανομή των εσόδων στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Champions League της νέας χρονιάς.

Απίστευτα ποσά

Συνολικά η UEFA θα μοιράσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ των συλλόγων, εκ των οποίων τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιπροσωπεύουν το 74,38%, θα διανεμηθούν μεταξύ των συλλόγων που αγωνίζονται στο UEFA Champions League και στο UEFA Super Cup.

Κάπως έτσι οι 36 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο format θα καρπωθούν η κάθε μια από 18,62 εκατ. ευρώ. Επιπλέον κάθε νίκη θα πληρώνεται 2,1 εκατ. ευρώ και 700.000 ευρώ για ισοπαλία.

Όσες ομάδες πάρουν την πρόκριση για τους «16» θα λάβουν 11 εκατ. ευρώ, 12.5 αν προκριθούν στα προημιτελικά, 15 στα ημιτελικά και 18,5 για τις δύο ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι