Το πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη νωρίς το πρωί της Τρίτης είχε επίσης εμπλακεί σε ατύχημα στο λιμάνι της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, το 2016.

Βαλτιμόρη: Πλοίο έπεσε σε γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της

Οι λιμενικές αρχές της Αμβέρσας ανέφεραν ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali προσέκρουσε σε προβλήτα στις 11 Ιουλίου 2016, καθώς προσπαθούσε να βγει από τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Βόρειας Θάλασσας.

Χρειάστηκε να παραμείνει για επισκευές

Η λιμενική αρχή δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του ατυχήματος, αλλά τόνισε ότι το πλοίο παρέμεινε στην αποβάθρα για επισκευές για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό.

«Κατά γενικό κανόνα, αυτά τα ατυχήματα διερευνώνται και τα πλοία επιτρέπεται να αποπλεύσουν μόνο αφού οι εμπειρογνώμονες διαπιστώσουν ότι είναι ασφαλές να το κάνουν», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του λιμανιού της Αμβέρσας.

Η βελγική ναυτική επιτροπή, η οποία διερευνά τέτοια περιστατικά, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το περιστατικό

Το πλοίο MS Dali, μήκους 289 μέτρων που ανήκει στην Grace Ocean Pte Ltd και διαχειρίζεται η Synergy Marine Corp, προσέκρουσε την Τρίτη σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Ήταν ναυλωμένο από τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk κατά τη στιγμή του συμβάντος στη Βαλτιμόρη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δανέζικη εταιρεία, η οποία ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το περιστατικό στην Αμβέρσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά