Η Σίομπαν Φάρλεϊ ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη σχεδιασμού στο Soho House & Co., που συνέβαλε στον επανασχεδιασμό του κομψού Babington House της εταιρείας στο Somerset του Ηνωμένου Βασιλείου και στα εγκαίνια του Dean Street Townhouse στο Λονδίνο και του Soho House στο Βερολίνο. Όπως λέει η ίδια στο Bloomberg, όταν ξεκίνησε η εταιρεία ήταν οικογενειακή.

«Είχαμε μεγάλους προϋπολογισμούς και ο Νικ με εμπιστευόταν» λέει η Φάρλεϊ, αναφερόμενη στον ιδρυτή του Soho House, Νικ Τζόουνς. «Συνεργαζόμασταν με εξωτερικούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων στην αρχή, όπως την Ίλσε Κρόφορντ. Σκεφτήκαμε όμως κάποια στιγμή, γιατί να πληρώνουμε τόσο πολλά τους εξωτερικούς συνεργάτες όταν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εντός της εταιρείας; Έτσι αποκτήσαμε τη δική μας ομάδα σχεδιασμού», λέει η Φάρλεϊ.

Real Estate: Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Νέα Υόρκη υποχωρούν οι τιμές στις πολυτελείς κατοικίες

Αφού πέρασε 15 χρόνια στην εταιρεία, έφυγε πριν από μερικά χρόνια, επικαλούμενη πίεση προθεσμιών και μειώσεις προϋπολογισμών. Τώρα διαχειρίζεται τη δική της επιχείρηση που ειδικεύεται στην εύρεση αντικών και vintage επίπλων από όλη την Ευρώπη για τους πελάτες της – μερικά από αυτά εκτίθενται στο κατάστημα Soho Home στο Chelsea του Λονδίνου. Άλλα αντικείμενα μπήκαν Εδουαρδιανό σπίτι της στο Queen’s Park, το οποίο τώρα είναι καταχωρισμένο για 5,25 εκατομμύρια λίρες (6,7 εκατομμύρια δολάρια) με τον Γκραντ Μπέιτς από το Private Office του Hamptons.

Δύο διαμερισμάτα σε ένα

Η Φάρλεϊ αφαίρεσε το εσωτερικό του κτίσματος στο βορειοδυτικό Λονδίνο, συνδυάζοντας δύο ξεχωριστά διαμερίσματα σε ένα γεμάτο φως, τριώροφο οικογενειακό σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων. Η σχεδιαστική της αίσθηση θα είναι οικεία στους θιασώτες του Soho House. Ένας αγοραστής πρόκειται να αποκτήσει χώρο 325 τετραγωνικών ποδιών, ένα ανεξάρτητο γυμναστήριο στον κήπο, ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή και μια αίθουσα κινηματογράφου στο υπόγειο, ενώ εάν το επιλέξει θα μπορέσει να αγοράσει και τα έπιπλα. Οι τιμές κυμαίνονται από 6.000 λίρες για μια μεγάλη ραφιέρα και σετ με 30 γλάστρες αντίκες, που πωλούνται ως συλλογή, έως 11.000 λίρες για ένα σετ vintage καρέκλες Henning Kjaernulf και 2.000 λίρες για ένα μάλλινο κιλίμι.

«Δεν μου αρέσει τίποτα πολύ μοντέρνο ή πολύ έντονο», λέει η Φάρλεϊ για τα σχεδιαστικά της ενδιαφέροντα. «Ήθελα απλώς να ανοίξω τον χώρο και να τον κάνω να φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος. Έδωσα στο ακίνητο μια ουδέτερη παλέτα και ταίριαξα τα ξύλινα πατώματα με τα φυσικά χρώματα των αντικών που τοποθετήσαμε στο σπίτι» .

Η ουδέτερη παλέτα φαίνεται ιδιαίτερα στην αίθουσα υποδοχής του ισογείου, η οποία έχει ανοιχτόχρωμα τούβλα πάνω από το τζάκι και τους τοίχους βαμμένους σε ελαφρύ κρεμ χρώμα.

Μεταξύ μοντερνισμού και αγροικίας

Η Φάρλεϊ λέει ότι όταν οι άνθρωποι της ζητούν να καθορίσει το στυλ της, τους απαντά ότι πρόκειται για συνδυασμό μοντέρνισμού της δεκαετίας του 1950 και αγροικίας. «Είναι επίσης λίγο από αυτό το στυλ Babington House – κάτι που δεν θα ξεπεραστεί», εξηγεί, αναφερόμενη στο κλαμπ, το ξενοδοχείο και τον χώρο τελετών του Soho House στο Σόμερσετ.

Η σχεδιάστρια λέει ότι περνά τον περισσότερο χρόνο στη γεμάτη φως κουζίνα, όπου η 6χρονη κόρη της Σκάι κάνει τα μαθήματά της και παρακολουθώντας ταινίες στην ζεστή κινηματογραφική αίθουσα με ξύλινη επένδυση. Η Φάρλεϊ λατρεύει το μπάνιο στην κύρια σουίτα. Υπάρχει μια μπανιέρα στο υπνοδωμάτιο και μια μεγάλη καμπίνα ντους με πλακάκια. Λέει ότι αυτό προέκυψε από έναν συμβιβασμό με τον σύζυγό της, ο οποίος ήθελε ένα ντους ενώ εκείνη προτιμούσε μια μπανιέρα. (Το Babington House διαθέτει επίσης ανεξάρτητες μπανιέρες στα υπνοδωμάτια).

Η Φάρλεϊ λέει ότι το σπίτι της χρειάστηκε 18 μήνες για να ανακαινιστεί. Εννιά μήνες για να λάβουν τις άδειες ανακαίνισης και εννέα μήνες για την πραγματική εργασία.

Το υπόγειο χρειάστηκε πολύ σκάψιμο, βαθιά μέσα στον πηλό του Λονδίνου, για να προσθέσει υπόγειο χώρο για ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών, μπάνιο, δωμάτιο φυτών και επιπλέον χώρο διαβίωσης. Η Φάρλεϊ λέει άξιζε τον κόπο για τον πρόσθετο χώρο.

Μια καλή, ακριβή γειτονιά

Ένα μη ανακαινισμένο στον ίδιο δρόμο, στα δύο τρίτα του μεγέθους, πουλήθηκε για 2,2 εκατομμύρια λίρες στα τέλη του 2023.

Η Φάρλεϊ λέει ότι ήταν όνειρο για το ζευγάρι να μετακομίσει από το γειτονικό Kensal Green και το ανερχόμενο Harlesden στο καταπράσινο Queen’s Park. Η γειτονιά είναι γνωστή για τους χώρους πρασίνου και τους ήσυχους δρόμους με τις ελκυστικές βικτοριανές και εδουαρδιανές κατοικίες από τούβλα, καθώς και διάσημους κατοίκους, όπως η συγγραφέας Ζάντι Σμιθ και ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ. Η Φάρλεϊ λέει ότι θα της λείψει το σπίτι και η περιοχή, την οποία θεωρεί εξαιρετική για οικογένειες. Επιθυμούν, λέει, να μετακομίσουν στο Cotswolds για να δώσουν στην κόρη τους την ευκαιρία να μεγαλώσει στην ύπαιθρο.

«Θα είναι λυπηρό να φύγω, ειδικά αφού φτάσαμε τελικά στο Queen’s Park», λέει η Φάρλεϊ, «αλλά το ένστικτό μου μου λέει ότι είναι ώρα για καθαρό αέρα και για τη Σκάι να μεγαλώσει στην ύπαιθρο».

Εάν η Φάρλεϊ μπορεί να αγοράσει έναν μετασκευασμένο αχυρώνα για να αποθηκεύει τα vintage ευρήματα της, τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή