Τον διαγωνισμό με τίτλο «Πρασινίζουμε το Γκρίζο» ξεκινάει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το This is Athens του Δήμου Αθηναίων και την Οργάνωση Γη.

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και στις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές. Αφού φωτογραφίσουν την “πράσινη γωνιά” τους και την “ανεβάσουν” στην ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo, μπορούν να κερδίσουν δώρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και όμορφης πόλης.

Οι φωτογραφίες με τις «πράσινες γωνιές» πρέπει να ανέβουν από 10 Απριλίου έως 10 Μαΐου. Οι καλύτερες συμμετοχές θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Μαΐου.

Η βράβευση των νικητών θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης.

1ο Βραβείο:

Δώρα αξίας 800 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson

2ο Βραβείο:

Δώρα αξίας 500 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson

3ο Βραβείο:

Δώρα αξίας 250 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson

Οι 10 επόμενες καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν δώρα αξίας 90 € (έκαστη) από την Gardena.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφέρει: «Μέσα από τον διαγωνισμό “Πρασινίζουμε το Γκρίζο”, θέλουμε να κινητοποιήσουμε πιο ενεργά και δυναμικά τους πολίτες. Στο χέρι μας είναι να γίνει η Αθήνα πιο πράσινη, πιο ανθεκτική, πιο βιώσιμη. Καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετέχουν. Πρασινίζοντας τα μπαλκόνια και τις αυλές μας, δημιουργούμε ανάσες δροσιάς, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στη συνολική αναβάθμισή της πόλης μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green