Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων CNA (Confederazione Nazionale dell’Artigianato e della Piccola e Media Impresa), με την  οποία  έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),  πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς στην διάρκεια επίσκεψης του στη Ρώμη την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα που ενώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία και την Ελλάδα αλλά και οι  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όπως το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, οι ελλείψεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και οι αλλαγές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή όπως οι φυσικές καταστροφές. Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και μέλη της διοίκησης του ΕΕΑ.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων CNA Dario Costantini, ενημέρωσε  τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ  κ. Γιώργο Καββαθά και τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για μία σειρά από δράσεις της CNA ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη των ΜμΕ από την ιταλική κυβέρνηση με κονδύλια ύψους 6,3 δισ. ευρώ.

Προβλήματα

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκαν στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιταλικές και ελληνικές  μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος των δύο πλευρών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει  ανάληψη κοινών δράσεων με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των ΜμΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τις ταλανίζουν.

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΒΕΕ ανανέωσε τη συνεργασίας της με την ιταλική Συνομοσπονδία CNA (Confederazione Nazionale dell’Artigianato e della Piccola e Media Impresa) τον περασμένο Οκτώβρη (2023) με την υπογραφή νέου Συμφώνου Συνεργασίας, με στόχο την προώθηση των κοινών θεμάτων σε σχέση με την Ακαδημία Avignon και το πώς θα επεκταθούν οι δυνατότητές της για την ευόδωση των σκοπών των δύο οργανώσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς θα ενισχυθούν 1 εκατ. επιχειρήσεις
Ενέργεια |

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Cosmote Telekom: Αλλαγή εμπορικής ονομασίας μετά από 27 χρόνια
Επιχειρήσεις |

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια

«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ