Οι ιρανικές αρχές διέσωσαν τους 21 ναυτικούς ενός δεξαμενόπλοιου που κινδύνευε να βυθιστεί στη Θάλασσα του Ομάν, λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε αυτήν τη χώρα του Κόλπου, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού έλαβε το σήμα κινδύνου ότι «ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Κουκ βυθιζόταν», ένα ιρανικό σκάφος διάσωσης έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τα 21 μέλη του πληρώματος, ανέφερε ο διευθυντής της ναυτικής διοίκησης του λιμένος Γιασκ, στο νότιο Ιράν, ο Μοχαμάντ Αμίν Αμανί.

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές για 3η ημέρα – Οι ανησυχίες για τη ζήτηση αντισταθμίζουν τους κινδύνους προσφοράς στη Μ. Ανατολή

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε πέντε από τους ναυτικούς, αφού αποβιβάστηκαν στο ιρανικό λιμάνι, πρόσθεσε.

Ισχυρή θύελλα έπληξε αυτήν την εβδομάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, αφού προηγουμένως πέρασε από το Ομάν, μια άλλη χώρα του Κόλπου, όπου έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλά παιδιά. Ο όγκος της βροχής που έπεσε στα ΗΑΕ ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα από το 1949 που άρχισαν να καταγράφονται δεδομένα. Λόγω της πλημμύρας παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου του Ντουμπάι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά