Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων έξι μηνών σημειώνει ο S&P 500, καθώς ούτε σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, δεν κατάφερε να κλείσει θετικά, παρασύροντας μάλιστα σε αρνητικά εδάφη και τον Nasdaq.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,06% στις 37.775 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,22% στις 5.011 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,52% στις 15.601 μονάδες.

Wall Street: Παλεύει να ξεφύγει από τον πτωτικό κλοιό

Για τον S&P 500, η σημερινή συνεδρίαση ήταν το πρώτο σερί απωλειών αυτού του μήκους από τον Οκτώβριο, λίγο πριν ξεκινήσει η τρέχουσα ανοδική αγορά και για τον Nasdaq το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο. Οι κύριοι δείκτες οδεύουν επίσης σε απώλειες αυτή την εβδομάδα. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής, ενώ ο Dow υποχωρεί 0,6% από την αρχή της εβδομάδας.

Αυτό το πτωτικό σερί έχει όμως δώσει σήματα υπερπώλησης, σύμφωνα με τον Chris Verrone, επικεφαλής τεχνικής και μακροοικονομικής έρευνας της Strategas. Περίπου το 30% των μετοχών διαπραγματεύεται επί του παρόντος πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, κοντά στο εύρος του 20% που «αξίζει να στοχεύσει κανείς σε ανοδικές τάσεις», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων της Landsberg Bennett Private Wealth Management, σχολίασε ότι «η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν μειωθεί σημαντικά». «Και δεν αποτελεί έκπληξη αυτό μετά την ισχυρή απόδοση της αγοράς που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο».

«Βραχυπρόθεσμα, η αίσθησή μας είναι ότι οι αγορές είναι πιθανό να βιώσουν κάποια πρόσθετη πτωτική πίεση», έγραψε και ο Chris Senyek. «Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο Κύκλος της Αγοράς είναι ανοδικός, με εναλλαγές κλάδων και τις θεματικές επιδόσεις».

Στην πραγματικότητα, ο Senyek είπε ότι οι αγορές παραμένουν σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί φάση πρώιμης επιτάχυνσης, μια περίοδο κατά την οποία οι αποδόσεις των μετοχών ήταν «ιστορικά ισχυρές και κινούνται κυκλικά».

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Περισσότερο από το 11% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν πλέον ανακοινώσει κέρδη σε μια κατά τα άλλα θετική σεζόν. Από αυτούς που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, περισσότερο από το 72% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας ανήλθε στις 212.000 το επταήμερο που έληξε στις 13 Απριλίου, αμετάβλητος από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων παρέμεινε επίσης αμετάβλητος σε σύγκριση με το μη αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας, διαμορφωμένος στις 214.500. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 4.250 σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες σε 1.805.250.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street