Να σταματήσει το τετραήμερο πτωτικό σερί του S&P 500 προσπαθεί σήμερα η Wall Street, επιχειρώντας παράλληλα να αφομοιώσει το πλήθος των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται, αλλά και των σεναρίων περί των επομένων βημάτων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,45% στις 37.922 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 5.030 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 15.683 μονάδες.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών είναι η Equifax, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 9% λόγω των απογοητευτικών εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο. Από την άλλη, η κατασκευαστική D.R. Horton σημειώνει άνοδο σχεδόν 3% αφού τα οικονομικά στοιχεία του τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Περισσότερο από το 11% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν πλέον ανακοινώσει κέρδη σε μια κατά τα άλλα θετική σεζόν. Από αυτούς που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, περισσότερο από το 72% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Οι προσδοκίες για τα επιτόκια

Την ίδια ώρα, ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων της Landsberg Bennett Private Wealth Management, σχολίασε ότι «η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν μειωθεί σημαντικά». «Και δεν αποτελεί έκπληξη αυτό μετά την ισχυρή απόδοση της αγοράς που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο».

«Βραχυπρόθεσμα, η αίσθησή μας είναι ότι οι αγορές είναι πιθανό να βιώσουν κάποια πρόσθετη πτωτική πίεση», έγραψε και ο Chris Senyek. «Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο Κύκλος της Αγοράς είναι ανοδικός, με εναλλαγές κλάδων και τις θεματικές επιδόσεις».

Στην πραγματικότητα, ο Senyek είπε ότι οι αγορές παραμένουν σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί φάση πρώιμης επιτάχυνσης, μια περίοδο κατά την οποία οι αποδόσεις των μετοχών ήταν «ιστορικά ισχυρές και κινούνται κυκλικά».

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας ανήλθε στις 212.000 το επταήμερο που έληξε στις 13 Απριλίου, αμετάβλητος από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων παρέμεινε επίσης αμετάβλητος σε σύγκριση με το μη αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας, διαμορφωμένος στις 214.500. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 4.250 σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες σε 1.805.250.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν