Ο ελεγκτικός οργανισμός του Χονγκ Κονγκ, Accounting and Financial Reporting Council (AFRC) δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ερευνήσει τη διαχείριση της PricewaterhouseCoopers (PwC) στον έλεγχο του ομίλου China Evergrande Group για μια αναφορά πληροφοριοδότη που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το Reuters.

Η έκθεση εξέφρασε σημαντικές ανησυχίες σχετικά με πιθανές υποτιθέμενες ελλείψεις στα συστήματα διαχείρισης της ποιότητας της PricewaterhouseCoopers και την ποιότητα των ελέγχων της China Evergrande Group, ανέφερε το AFRC , η ελεγκτικη αρχή του Χονγκ Κονγκ σε ανακοίνωσή της.

Evergrande: Επισκίασε σε αριθμούς το σκάνδαλο της Enron και της Worldcom [γράφημα]

Η έκθεση υποστήριξε επίσης ότι ο ελεγκτής δεν κατόρθωσε να ορίσει το κατάλληλο προσωπικό σε θέσεις-κλειδιά, «γεγονός που θα μπορούσε να έχει θέσει σε κίνδυνο τις λειτουργίες παρακολούθησης της εταιρείας”, ανέφερε ο εποπτικός φορέας, επικαλούμενος την έκθεση.

Η PwC παραιτήθηκε από ελεγκτής της Evergrande στις αρχές του περασμένου έτους εν μέσω διαφωνιών για θέματα που αφορούσαν τον έλεγχο των λογαριασμών της για το 2021.
Η Evergrande και η PwC ερευνώνται από τη ρυθμιστική αρχή ελέγχου του Χονγκ Κονγκ από το 2021 σχετικά με τους λογαριασμούς της κατασκευάστριας εταιρείας για το 2020.

Η κατάρρευση της Evergrande

Η διερεύνηση απο το AFRC ακολουθει μια αναλογη προσπαθεια των εκκαθαριστων του άλλοτε κινεζικού γίγαντα των ακινήτων, που διατηρει ανοιχτή την πληγή για μια απο τις μεγαλυτερες λογιστικές εταιρείες του κόσμου όπως η PwC, η οποία ήλεγχε την Evergrande.

Η Evergrande, η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο με υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αθέτησε τις υποχρεώσεις της το 2021, προκαλώντας μια ευρύτερη κρίση ρευστότητας σε ολόκληρο τον τομέα ακινήτων της Κίνας. Αρκετές προσπάθειες να συμφωνηθεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης απέτυχαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας