Μία από τις πιο επιτυχημένες προσωπικότητες του Χόλιγουντ λέει ότι ο ιστότοπος του Buckinghamshire θα μπορούσε να είναι περιφερειακή βάση για την εταιρεία του Lightstorm3D, σύμφωνα με τους FT.

Disney: Γιατί ο Μπομπ Άιγκερ ζήτησε την αλλαγή προσανατολισμού

Ο σκηνοθέτης του Avatar και του Terminator, Τζέιμς Κάμερον, υποστήριξε τα σχέδια για ένα νέο σχέδιο στούντιο δυτικά του Λονδίνου πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την πολεοδομική άδεια για την περιοχή που αναμένεται αυτό το μήνα.

Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο του Μπάκιγχαμσαϊρ που εστάλη αυτό το μήνα και είδαν οι Financial Times, ο Κάμερον είπε ότι βλέπει τα Marlow Film Studios ως πιθανή βρετανική και ευρωπαϊκή βάση και εκπαιδευτικό κέντρο για την Lightstorm3D, μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει για να αναπτύξει εργαλεία και τεχνολογία για ταινίες και ψυχαγωγία.

Στην επιστολή, ο συνήγορος του 3D προέβλεψε ότι η κινηματογραφική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν σε «όλο και μεγαλύτερη ζήτηση» καθώς τα στούντιο αγκάλιασαν τέτοια προηγμένη τεχνολογία και ότι το έργο Marlow ήταν «προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κινηματογραφημένων μέσων στον 21ο αιώνα και πέρα».

«Το 22,5% του συνολικού παγκόσμιου box office που παρέδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο το 2023 θα αυξηθεί ως αποτέλεσμα», έγραψε ο Κάμερον. «Αλλά η αποδοχή αυτής της ευκαιρίας απαιτεί υποστήριξη και τόλμη στη σκέψη. Η επόμενη επανάληψη της αφήγησης στην οθόνη απαιτεί έναν ειδικά κατασκευασμένο χώρο εργασίας εξαιρετικής ποιότητας και εκπαιδευμένους επαγγελματίες».

Το «Χόλιγουντ» της Ευρώπης το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους παραγωγής ταινιών εκτός των ΗΠΑ, προσελκύοντας στούντιο του Χόλιγουντ με ειδικευμένους εργαζόμενους, σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις και πρόσβαση σε υπάρχοντα μεγάλα στούντιο γύρω από το Λονδίνο. Πολλές ταινίες blockbuster – από το Star Wars και το Indiana Jones μέχρι την Barbie και το Jurassic Park – έχουν γυριστεί τουλάχιστον εν μέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανάπτυξη των Marlow Film Studios, η οποία έχει επίσης υποστηριχθεί από άλλα στελέχη ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού σκηνοθέτη Sam Mendes, πρέπει ακόμη να κερδίσει τοπική πολεοδομική άδεια.

Η περιοχή, δίπλα στο A404, είναι πρώην λατομείο, αλλά έχει χαρακτηριστεί ως πράσινη ζώνη. Το Συμβούλιο του Buckinghamshire θα αποφασίσει για τα σχέδια τις επόμενες εβδομάδες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν ομοιόμορφα διχασμένοι σχετικά με τα σχέδια όταν ψήφισαν για τελευταία φορά πέρυσι, αναθέτοντας περαιτέρω ανάλυση του χώρου.

Έχει αντιταχθεί από περιβαλλοντολόγους και ακτιβιστές της πράσινης ζώνης, ενώ οι προγραμματιστές του στούντιο υποστηρίζουν ότι θα προσφέρει 4.000 θέσεις εργασίας για την περιοχή και θα προσφέρει πολύτιμη οικονομική ώθηση.

Πολλά στελέχη λένε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χώρος στούντιο καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζει σημαντικό μερίδιο νέων παραγωγών σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας των υπηρεσιών streaming σε όλο τον κόσμο. Άλλα νέα στούντιο σχεδιάζονται στο Σάντερλαντ και σε τοποθεσίες κοντά στο Λονδίνο.

Ο Robert Laycock, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης πίσω από το έργο του Buckinghamshire, δήλωσε ότι η περιοχή υπό ανάπτυξη ήταν κυρίως εξόρυξη χαλικιού, γεμάτη με οικιακά απόβλητα. «Η πολιτική της πράσινης ζώνης δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ παρθένας ποιμενικής γης και ανακτηθείσας γης».

Ο Laycock – ένας σκηνοθέτης που σχετίζεται με τον αείμνηστο συγγραφέα του James Bond Ian Fleming και βοηθά στη διαχείριση της περιουσίας του – δήλωσε ότι καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία ανακάμπτει μετά τις απεργίες του Χόλιγουντ πέρυσι, τα στούντιο θα αναζητήσουν περισσότερο χώρο παραγωγής. Είπε ότι ο ειδικά κατασκευασμένος χώρος στούντιο ήταν «ακόμα πολύ περιορισμένος» και δεν είχε φτάσει τον πενταπλασιασμό της ζήτησης την τελευταία δεκαετία.

Σημαντική πηγή απασχόλησης

Οι υπουργοί επιθυμούν να ενθαρρύνουν τον τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης για το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον εαρινό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο φορολογικών ελαφρύνσεων για να βοηθήσει τα κινηματογραφικά στούντιο να ανταποκριθούν στους αυξανόμενους επιχειρηματικούς συντελεστές, οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά πέρυσι.

Οι υπουργοί τον Ιούνιο του περασμένου έτους ανακοίνωσαν σχέδια για τέσσερις νέες εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης για να οδηγήσουν την επόμενη γενιά τεχνολογίας οθόνης και εικονικής παραγωγής, με επενδύσεις 63 εκατομμυρίων λιρών στη βιομηχανία και 75 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση.

Η υπουργός Πολιτισμού Lucy Frazer δήλωσε: «Είναι λαμπρό να βλέπουμε τον James Cameron – καθώς και πολλούς άλλους κορυφαίους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ – να αναγνωρίζουν την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, η οποία φέρνει δισεκατομμύρια για την οικονομία μας και δημιουργεί χιλιάδες ειδικευμένες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή