Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό για τις αποκλειστικές λέσχες που δέχονται μόνον μέλη κάποια εκ των οποίων αποτελούσαν ανδρικά άβατα. Αλλά, οι καιροί αλλάζουν και έτσι μέλη της αποκλειστικής ανδρικής λέσχης Garrick του Λονδίνου  φέρεται να ψήφισαν υπέρ των γυναικών ώστε να ενταχθούν στο ίδρυμα για πρώτη φορά στα 193 χρόνια ιστορίας του.

Η ψηφοφορία την Τρίτη φέρεται να εγκρίθηκε με 59,98% υπέρ μετά από δίωρη εμπιστευτική συζήτηση, η οποία διεξήχθη κοντά στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στο κεντρικό Λονδίνο και ήταν κλειστή για μη μέλη.

Real Estate: Πόσο πωλείται ο «Λευκός Οίκος» στο Λονδίνο

Η ιστορική ψηφοφορία έρχεται αφότου ο σύλλογος βρέθηκε υπό απίστευτη κριτική τις τελευταίες εβδομάδες μετά από δημοσίευση της εφημερίδας Guardian για μερικά από τα πιο σημαίνοντα μέλη του ελίτ κλαμπ.

Η αυστηρά φυλασσόμενη λίστα μελών έδειξε ότι ο σύλλογος είναι έμβλημα του πατριαρχικού κατεστημένου της Βρετανίας, με την πλειοψηφία των μελών να είναι λευκοί και ηλικίας άνω των 50 ετών.

Μέλος ο βασιλιάς Κάρολος

Αναφέρθηκαν ως μέλη, εκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MI6), δεκάδες μέλη της Βουλής των Λόρδων και 10 μέλη του κοινοβουλίου. Αναφέρθηκαν επίσης αξιοσημείωτα δημόσια πρόσωπα από τις τέχνες, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Μπένεντικτ Κάμερμπατς και Μπράιαν Κοξ.

Το Garrick Club, που πήρε το όνομά του από τον ηθοποιό του 18ου αιώνα, Ντέιβιντ Γκάρικ, ιδρύθηκε το 1831 ως ένα μέρος όπου «οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι του εκλεπτυσμένου γούστου και της εκπαίδευσης θα μπορούσαν να συναντηθούν επί ίσοις όροις», σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο του συλλόγου. Σήμερα, αριθμεί πάνω από 1.300 μέλη.

Garrick Club 1864

Ένα μέλος του προσωπικού είπε στο CNBC μέσω τηλεφώνου ότι δεν υπάρχει τμήμα που να ασχολείται με ερωτήματα σχετικά με την ψηφοφορία.

Ωστόσο, μια πηγή είπε στον Guardian ότι 562 μέλη ψήφισαν υπέρ και 375 (40,02%) ψήφισαν κατά.

Αυξανόμενη κριτική

Οι διάσημοι αποκλειστικοί σύλλογοι της Βρετανίας έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενη κριτική τα τελευταία χρόνια μετά από μια σειρά σκανδάλων που έφεραν στο φως σεξισμό, βανδαλισμό και εκφοβισμό εντός των ελίτ ομάδων.

Οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Κάμερον ντροπιάστηκαν μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια σχετικά με μια κουλτούρα τοξικότητας και εκφοβισμού στο πλαίσιο της Λέσχης Bullingdon του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Εν τω μεταξύ, ο διοργανωτής ενός φιλανθρωπικού δείπνου του President’s Club αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση οικοδέσποινων στην εκδήλωση.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα επιτρεπόταν στις γυναίκες να ενταχθούν στο Garrick Club ή πώς θα μπορούσαν να γίνουν επιλέξιμες εάν ενδιαφέρονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή