Υποτροφίες για φοίτηση στο αγγλόφωνο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων (Hydrocarbon Exploration and Exploitation)» χορηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).

Τη φοίτηση προσφέρει ως επισπεύδον το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Σχολή Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Υδρογονάνθρακες: Σχέδιο αποεπένδυσης 4 δισ. της Eni με σενάριο πώλησης και συμμετοχών της στην Κύπρο

Η ΕΔΕΥΕΠ στηρίζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με χορηγία ύψους 60.000 ευρώ για τρία συνολικά χρόνια, με αρχή το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η εταιρεία καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα των δύο υποψηφίων που πρώτευσαν στην εισαγωγή τους στο πρόγραμμα, ύψους 5.200 ευρώ για δύο χρόνια, ενώ προσφέρει τα δίδακτρα του δεύτερου έτους (2.600 ευρώ) στους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές που αρίστευσαν κατά τον πρώτο χρόνο των σπουδών τους. Η χορηγία της ΕΔΕΥΕΠ καλύπτει επίσης έξοδα εκπαιδευτικών ασκήσεων στο πεδίο και σε συναφείς βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Σχολιάζοντας το δεύτερο χρόνο χορηγίας υποτροφιών, ο Αριστοφάνης Στεφάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε το εκπαιδευτικό έργο των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας μας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ουσιαστική επιστημονική συνεργασία μαζί τους. Σε βάθος τριών ετών θα ενισχύσουμε την προσπάθεια 12 συνολικά νέων με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις να γίνουν η επόμενη γενιά εξιδεικευμένων επιστημόνων που θα διαπρέψει στον κομβικό τομέα της ενέργειας. Και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα τους βρούμε συνοδοιπόρους στην προσπάθεια της ΕΔΕΥΕΠ για μετάβαση της Ελλάδας σε ένα ενισχυμένο και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα».

Το διιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείων, και τμημάτων Περιβάλλοντος ή άλλων τμημάτων συναφών με το συγκεκριμένο πεδίο ειδίκευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 στην ιστοσελίδα hydrocarbons.geo.auth.gr έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα προσφέρει 15 θέσεις το χρόνο, με στόχο την παροχή γνώσεων και ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων σε όλο το φάσμα της αναζήτησης, έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων μέσα από τη διδασκαλία, τις ερευνητικές εργασίες, τις ασκήσεις πεδίου, και τις επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με τη βιομηχανία υδρογονανθράκων. Στα διδασκόμενα μαθήματα παρουσιάζονται οι σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης λογισμικών για την ερμηνεία σεισμικών 2D/3D, τη μοντελοποίηση λεκανών, τη μελέτη των πετροφυσικών ιδιοτήτων των πετρωμάτων, και το χαρακτηρισμό των ταμιευτήρων. Η διδασκαλία περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες τεχνικές όρυξης βαθέων γεωτρήσεων και κατασκευής παραγωγικών γεωτρήσεων, σε συνδυασμό με οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικά Γαλακτοκομεία: «Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την οικογένεια Σαράντη
Επιχειρήσεις |

«Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη

Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις του θεσσαλικού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία με την Κάμπος Χίου – Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τη χιώτικη εταιρεία