
Οι ελλείψεις χαρτιού υγείας στα καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ θυμίζουν την εποχή της πανδημίας. Αλλά οι ελλείψεις σε χαρτί υγείας δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα μιας μεγάλης απεργίας στο λιμάνι την Τρίτη, αλλά λόγω αγορών πανικόβλητων Αμερικανών, όπως αναφέρει το CNN.
Οι αναφορές για ελλείψεις γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας άδεια ράφια εκεί όπου ήταν τοποθετημένο το χαρτί υγείας και, σε μικρότερο βαθμό, οι χαρτοπετσέτες.
Οι Αμερικανοί ψηφίζουν… απεργία – Ποιοι κλάδοι απήργησαν και νίκησαν τον τελευταίο χρόνο
«Καθάρισαν το χαρτί υγείας στο τοπικό μου Walmart στη Βιρτζίνια», έγραψε ένα άτομο σε μια ανάρτηση στο X, μαζί με μια φωτογραφία των άδειων ραφιών. «Τα ράφια στα Costco & Target έχουν εξαντληθεί ή ξεμείνει από χαρτοπετσέτες στην κομητεία Μόνμουθ του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε ένας άλλος χρήστης του X. «Βλέπουμε ανθρώπους να αγοράζουν χαρτί υγείας και νερό επίσης λόγω της απεργίας στα λιμάνια. Υπάλληλος της Costco μου είπε ότι ξεπούλησαν από χαρτί υγείας/χαρτοπετσέτες σήμερα το πρωί».
Η απεργία δε θα επηρεάσει προϊόντα χάρτου στις ΗΠΑ
Αλλά η απεργία στα λιμάνια από το Μέιν μέχρι το Τέξας θα έχει απολύτως μηδενικές επιπτώσεις στην προσφορά αυτών των προϊόντων.
Η συντριπτική πλειονότητα – πάνω από το 90% σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις – της κατανάλωσης χαρτιού υγείας στις ΗΠΑ προέρχεται από εγχώρια εργοστάσια. Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου προέρχεται από τον Καναδά και το Μεξικό, πράγμα που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να φτάνει σιδηροδρομικώς ή με φορτηγό, όχι με πλοίο.

Η Αμερικανική Ένωση Δασών και Χάρτου, η ομάδα που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές χαρτιού, εξέφρασε ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η απεργία στο λιμάνι στα μέλη της. Επικαλέστηκε όμως τον κίνδυνο να διακοπούν οι εξαγωγές της σε ξένες αγορές λόγω της απεργίας, όχι οι εισαγωγές. Αν μη τι άλλο, η απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληθώρα χαρτιού υγείας και όχι έλλειψη, σημειώνει το CNN.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να σπεύδουν να προμηθευτούν από το φόβο της έλλειψης, τροφοδοτούμενοι από τις κακές αναμνήσεις των ελλείψεων και των περιορισμών στις αγορές που συνέβησαν το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Πιθανόν, να υπάρξουν κάποιες ελλείψεις που θα προκληθούν από την απεργία στα λιμάνια, αλλά κυρίως για τα προϊόντα για τα οποία η αγορά των ΗΠΑ εξαρτάται από τις εισαγωγές, σημειώνει το CNN. Το πρώτο στοιχείο είναι οι μπανάνες.
Οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 100% της προμήθειας των ΗΠΑ σε μπανάνες, το πιο δημοφιλές φρούτο της Αμερικής σε όγκο, και περισσότερες από τις μισές εισαγωγές μπανανών έρχονται μέσω των λιμανιών που απεργούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία από το Αμερικανικό Γραφείο Αγροτών. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εισαγωγών πραγματοποιείται μέσω ενός μόνο λιμανιού στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing