
Την τελευταία προσθήκη στο portfolio του Uni.Fund αποτελεί η εταιρεία Evo Human Performance που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημιουργίας λογισμικού και της ψηφιακής υγείας.
Η start-up, η πρώτη εταιρεία Εμβιομηχανικής που μελετά την Ανθρώπινη κατασκευή μέσω της Μηχανικής προσδιορίζοντας αριθμητικά παραμέτρους συνδεδεμένες με την απόδοση των αθλούμενων, θα αξιοποιήσει την επένδυση για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της διεθνώς και να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων για τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης.
Uni.Fund ΙΙ: Κεφάλαια ύψους 50 εκατ. για επενδύσεις σε startups σε Ελλάδα και Ευρώπη
Το βασικό προϊόν της Evo Human Performance, το Artemys, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της απόδοσης, διαχείρισης φορτίου, μυοσκελετικής ανάλυσης και δημιουργίας ψηφιακής ταυτότητας αρχικά για επαγγελματίες αθλητές υψηλής καταπόνησης και, εν συνεχεία, για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον βέλτιστο εαυτό του.
Η Evo Human Performance μπαίνει δυναμικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας, δημιουργώντας μία κοινή γλώσσα για όλους τους σχετιζόμενους με τον τομέα των επαγγελματικών σπορ βασισμένη στις αρχές ενός παγκόσμιου συστήματος (System International) όπου οι εμπλεκόμενοι μπορούν να ονομάζουν και να εννοούν τα ίδια. Για πρώτη φορά το λογισμικό απόδοσης έχει τις ρίζες του σε επιστημονικά αποδεκτά μετρούμενα μεγέθη και δημιουργεί ισχυρές βάσεις Μηχανικής και Μαθηματικών (objects) έτοιμα για κάθε χρήση και για κάθε χρήστη.
Η εταιρεία έχει ήδη μεγάλα ευρωπαϊκά clubs στο πελατολόγιό της και ετοιμάζεται να στεφθεί το επόμενο golden standard. Σύμφωνα με πρόσφατη λίστα του sifted για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups στην Νότια Ευρώπη, η EVO HP βρίσκεται στην 22η θέση και δεσμεύεται να προσφέρει τεχνολογικές λύσης υψηλής ακρίβειας στον τομέα της ψηφιακής υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Uni.Fund: Η επένδυση
Με αυτό τον γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατ. η εταιρεία στοχέυει στην επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξη και την εξέλιξη εργαλείων διάχυσης, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της εταιρείας και υφίσταται αυτοχρηματοδοτούμενο.
Αναφορικά με τη συνεργασία με το Uni.Fund, η Δρ. Σοφία Πομακίδου CEO της Εταιρείας δήλωσε: «Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την σχέση που έχουμε αναπτύξει με καθέναν ξεχωριστά από τα μέλη του Uni.Fund και όλους μαζί. Αυτό το μαζί είναι που αποζητούσαμε με κοινό σκοπό για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Θα αναφερθώ στον Αριστοτέλη που όπως μας μηνύει είναι χαρακτηριστικό ενός εξελιγμένου νου να φιλοξενεί μια σκέψη έστω και αν δεν την αποδέχεται, και στην δική μας περίπτωση απολαμβάνουμε τόσο την εξέλιξη όσο και την αποδοχή εκατέρωθεν».
Από την πλευρά της, η Δώρα Τραχανά, Partner στο Uni.Fund, δήλωσε: «Με την επένδυσή μας στην EVO HUMAN PERFORMANCE συνεχίζουμε να πιστεύουμε στον χώρο της εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουμε τη δυναμική εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα, με πολύ βαθιά τεχνολογική γνώση, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην αλλαγή του χώρου του επαγγελματικού αθλητισμού και της βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης μέσω τεχνολογιών αιχμής και επιστημονικών μεθόδων».


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος