
Τη ζώνη των 1.700 μονάδων πολιορκεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μετά από την αναπάντεχη διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης και να διαχειριστεί και τις ήπιες πιέσεις που δέχεται μερίδα των τίτλων του.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 1.701,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.217,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,76% στις 1.685,43 μονάδες.
Δοκιμασία δυνάμεων
Η αγορά προσπαθεί να βρει και πάλι τις ισορροπίες της μετά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν και υποχρέωσαν σε διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές εντολές που έμειναν «στη μέση» χτες προσπαθούν να μπουν στη ροή της συνεδρίασης, ενώ η μεταβλητότητα είναι μεγάλη.
Τα προβλήματα αυτά συνέπεσαν χρονικά με την ανάγκη που δείχνει η αγορά να προσφέρει κάποιο «παράθυρο» κατοχύρωσης κερδών για πολλά χαρτοφυλάκια που βλέπουν τις λογιστικές τους αποδόσεις σε υψηλά διψήφια ποσοστά. Όπως ήταν αναμενόμενο από χτες, άλλωστε, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s την Παρασκευή έχει ενεργοποιήσει κάποιες εντολές «sell the fact», δίνοντας όμως και τη δυνατότητα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν θέσεις.
Η αφομοίωση των επιπέδων λοιπόν πριν επιχειρηθεί μια ανοδική διάσπαση του ψυχολογικού επιπέδου των 1.700 μονάδων κρίνεται επιβεβλημένη, όπως άλλωστε και η διάχυση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος σε τίτλους πέραν του τραπεζικού κλάδου. Για τον γενικό δείκτη πάντως, οι 1.716 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση με επόμενο επίπεδο να είναι οι 1.800 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, οι Πειραιώς, Optima Bank, Alpha Bank και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank, Cenergy, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΔΑΑ, ΟΠΑΠ και Helleniq Energy.
Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 3,26%, με τις Aegean, Jumbo, Aktor, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Metlen να σημειώνουν μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil, Coca Cola και Λάμδα.


Latest News

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης