Την αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο για όλη την ημέρα σήμερα Παρασκευή ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισής του, εξαιτίας διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Το Χίθροου υφίσταται μείζονα διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων», το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό «ως τις 23:59 της 21ης Μαρτίου» (τοπική ώρα· ως τις 01:59 αύριο Σάββατο ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Heathrow Airport Holdings.

Η διαχειρίστρια εταιρεία προειδοποίησε επίσης πως προβλέπει «σοβαρές διαταραχές» της κίνησης «τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24, τουλάχιστον 120 εισερχόμενες πτήσεις προς το Χίθροου έπρεπε να εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια.

Ανέφερε ότι τουλάχιστον 1.351 πτήσεις από και προς το Χίθροου θα επηρεαστούν την Παρασκευή, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πτήσεις που ενδέχεται να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν λόγω της θέσης του αεροσκάφους.

Πυρκαγιά

Το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου κάνει λόγο για «μεγάλη» πυρκαγιά σε υποσταθμό στο Χέιζ, δυτικό προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας, που εγγυάται την τροφοδοσία του αεροδρομίου.

Πέρα από το αεροδρόμιο, «μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και εταιρειών» στην περιοχή επίσης υφίστανται απώλεια της ηλεκτροδότησης, διευκρίνισε ο Πατ Γκόλμπουρν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

«Οι πυροσβέστες μας εργάζονται ακατάπαυστα σε δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Το Χίθροου από την πλευρά του κάλεσε τους ταξιδιώτες να «αποφύγουν» να πάνε στο αεροδρόμιο «πριν ανοίξει ξανά».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης είναι επίσης ένα από τα πέντε πιο πολυάσχολα στον κόσμο, εξυπηρετεί πάνω από 80 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση, ή αλλιώς 230.000 την ημέρα.

Ανάμεσα στις πτήσεις που χρειάστηκε να αλλάξουν πορεία ήταν μια της Qantas από την Περθ (Αυστραλία), που εξετράπη στο Charles de Gaulle, στο Παρίσι (Γαλλία), όπως και μια της United Airlines από τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), που εξετράπη στο Shannon, στην Ιρλανδία, σύμφωνα με δεδομένα του FlightRadar24.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα