
Σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζει η Nestlé, με αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2025, χάρη στις προσπάθειες της εταιρείας για στρατηγική τιμολόγηση και καινοτομία σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, αναφέρουν τα ξένα μέσα.
Η εταιρεία παρουσίασε αυτά τα αποτελέσματα, αυξάνοντας τις τιμές κάποιων προϊόντων της, όπως της Kit Kat και του Nespresso.
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μέση αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 2,5%. Και οι αυξήσεις τιμών της εταιρείας κατά 2,1% ήταν πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,8%.
Οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν 0,7% έναντι προσδοκιών για αύξηση των όγκων κατά 0,8% ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 22,6 δισ. ελβετικά φράγκα (27,28 δισ. δολάρια), ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 22,5 δισ. φράγκα.
Η εταιρεία εκτελεί το πρόγραμμα «Fuel for Growth» για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της και να επενδύσει σε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς ενώ παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη στους τομείς της ζαχαροπλαστικής και του καφέ.
Η ελβετική εταιρεία διατήρησε την προοπτική της για το 2025, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει βελτίωση της οργανικής αύξησης των πωλήσεων και εκτιμά ένα περιθώριο λειτουργικού κέρδους στο 16% ή πάνω.
Οι δασμοί
«Αυτό βασίζεται στην εκτίμησή μας για τον άμεσο αντίκτυπο των σημερινών δασμών και την ικανότητά μας να προσαρμοστούμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Laurent Freixe σε δήλωσή του. Και πρόσθεσε ότι «οι έμμεσες επιπτώσεις – στους καταναλωτές και τους πελάτες, καθώς και στις τιμές των νομισμάτων και των εμπορευμάτων – παραμένουν ασαφείς σε αυτό το στάδιο».
Οι έμμεσες επιπτώσεις των δασμών παραμένουν ασαφείς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει ευρείς δασμούς σε πολλές χώρες τους τελευταίους μήνες, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες — μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Nestle — θα οδηγηθούν σε ύφεση, με τα εμπορεύματα και τις βασικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να γίνονται πιο ακριβά.
Τη Δευτέρα ο Τραμπ συναντήθηκε με μεγάλους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Walmart και Target, για να συζητήσει τον αντίκτυπο των δασμών στις εισαγωγές τους.
«(Μεγάλοι τομείς) που επηρεάζονται είναι, φυσικά, η επιχείρησή μας με το νερό που έρχεται στις ΗΠΑ και οι κάψουλες εσπρέσο αλλά και ορισμένα από τα συστατικά μας», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Nestlé, Άννα Μανζ, σε μια κλήση με δημοσιογράφους. Η Nestlé είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι περισσότερο από το 95% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ προέρχεται από προϊόντα που κατασκευάζονται τοπικά.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια