Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίνουν ανοδική κατεύθυνση οι τράπεζες

Με μικρά βήματα ζυγίζει τις δυνάμεις του το Χρηματιστήριο Αθηνών - Καθοριστικό το επόμενο 20ήμερα για την πορεία του δείκτη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίνουν ανοδική κατεύθυνση οι τράπεζες

Ήπια ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως δείχνει διαθέσεις ότι δεν σκοπεύει ακόμη να αναμετρηθεί με τα πολυετή υψηλά του, παρά την αλλαγή του κλίματος που έχει επέλθει τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και μετά τα τραπεζικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% στις 1.731,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.283,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,80% στις 1.626,18 μονάδες.

Συνέχεια αφομοίωσης

Από την ανάκτηση των 1.700 μονάδων η αγορά κάνει πολύ μικρά βήματα ζυγίζοντας τις δυνάμεις της και παίρνοντας μέρος των κερδών του προηγούμενου 20ημέρου. Παρόλα αυτά όμως έχει καταφέρει να κινείται στη ζώνη των 1.720 με 1.730 μονάδων, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα για μικρά profit takings, με αφορμές τόσο από το μέτωπο των μερισμάτων όσο και από το μέτωπο των αποτελεσμάτων.

Βέβαια, το επόμενο 20ήμερο προμηνύεται καθοριστικό για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι διακυμάνσεις ενδέχεται να είναι έντονες, αλλά και να προσφέρουν ευκαιρίες, ιδιαίτερα για επενδυτές με ευέλικτα χαρτοφυλάκια και στρατηγική προσέγγιση.

Το πρώτο δυνατό τεστ έρχεται στις 13 Μαΐου, με την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τη συναλλακτική δραστηριότητα. Ακολουθεί, στις 23 Μαΐου, η αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE Russell, με παρόμοια επίδραση στην αγορά, λόγω των απαραίτητων rebalancing κινήσεων από θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει άλμα 3,26%, με τη Eurobank να ακολουθεί με +2,32%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Cenergy, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Helleniq Energy, Σαράντης, Λάμδα, Metlen, ΕΥΔΑΠ, Optima Bank, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aktor, Jumbo, Motor Oil, Τιτάν και ΔΑΑ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%, με τις ΟΤΕ και Aegean να μην έχουν μεταβολή.

OT Originals

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο