Οι Ροβιές, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βόρεια Εύβοια, που επλήγη και από τις φωτιές πέρυσι, σχεδιάζει να αναδείξει εκτός από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά που διαθέτει με ένα πρωτότυπο τεράστιο πικ νικ και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει, στο πλαίσιο του 1ου Rovies Food Fest.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, μια διαφορετική εμπειρία από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, με μια σειρά από πρωτότυπες γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν στους νεότερους κατοίκους της περιοχές.
Η πρωτοβουλία θα κορυφωθεί με μία κεντρική εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου που θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν και τα δικά τους καλάθια, αλλά και να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα και να συμμετάσχουν σε διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.
Γαστρονομικές εκδηλώσεις
Τις υπόλοιπες μέρες τους επισκέπτες περιμένει μια ποικιλία από γαστρονομικές εκδηλώσεις:
- Θησαυροί του Ευβοϊκού: Πρόκειται για μία εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου στον οποίο δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία και γευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)
- Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών: Είναι μία συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.
- Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.
- Από τη Στάνη στο Πιάτο – Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής
«Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα», λέει ο Δημήτρης Γεωργίου, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ και προσθέτει: «Είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να εξερευνήσει».
Latest News
Δύο νέα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Mitsis
Οι δύο μονάδες βρίσκονται στην Κέρκυρα
Η Mirror «ανακαλύπτει» την Αλόννησο
Εκτενές αφιέρωμα της δημοφιλούς εφημερίδας
Αντίστροφη μέτρηση για το Hilton Αθηνών – Πότε ανοίγει τις πόρτες του
Πού βρίσκονται τα έργα ανακατασκευής του εμβληματικού ξενοδοχείου - Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση 300 εκατ. της ΤΕΜΕΣ
Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα
Το Ydor Hotel & Spa και το Porto Kea Suites Hotel & Spa είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο διαρκώς αναπτυσσόμενο νησί της Κέας
Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Sani/Ikos
Η Sani/Ikos Group ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.
Απόβαση στην Κέρκυρα από το Mitsis Group – Το πρώτο ξενοδοχείο στο νησί των Φαιάκων
Οι πληροφορίες για το τίμημα. Που βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο των 250 εκατ. ευρώ
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη – Ανάμεσά τους 4 ελληνικές
Τέσσερις ελληνικές παραλίες στο Top25 της Ευρώπης
Οι Αμερικάνοι σπρώχνουν το «Ελ. Βενιζέλος» σε νέα ύψη
Τα σχέδια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για επέκταση του διεθνούς δικτύου σε προορισμούς και πτήσεις
Τα 10 πιο όμορφα ελληνικά νησιά - Το δημοσίευμα βρετανικής τουριστικής ιστοσελίδας
Σε περίπτωση που δυσκολεύσετε να αποφασίσετε που θα πάτε διακοπές
Ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός - Κάθε ευρώ φέρνει 2,65 ευρώ στο ΑΕΠ
Η άμεση επίδραση του τουρισμού σημείωσε αύξηση κατά 23,5%