Μόλις δέκα ημέρες πριν το Πάσχα, σε θέση αναμονής βρίσκονται το χονδρεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ για τις παραγγελίες των αμνοεριφίων που θα πρέπει προγραμματίσουν. Ο λόγος είναι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Παρότι το σενάριο για Πάσχα στα χωριά ολοένα και απομακρύνεται, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένει υψηλό, με τους ειδικούς να μην «βλέπουν» αισθητή υποχώρηση τις προσεχείς ημέρες, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο μέτωπο των τιμών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μέχρι και 3 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι αναμένεται να προμηθευτούν φέτος τα αμνοερίφια οι καταναλωτές.

Όπως λέει ο Ανδρέας Νιώτης, πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, τα αρνιά και τα κατσίκια φέτος θα είναι ακριβότερα, με την αγορά να είναι έτοιμη ωστόσο οι παραγγελίες είναι μειωμένες εν αναμονή και των αποφάσεων για τις μετακινήσεις.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις μετακινήσεις».

Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, «υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες», ωστόσο όλα λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, οι ανάγκες της αγοράς δε θα καλυφθούν πλήρως από τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση της προετοιμασίας αλλά και της τροφοδοσίας της αγοράς.

Σχέδιο ελέγχων

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα οριστικό σχέδιο ελέγχων και ένα «ένα δίκτυο το οποίο θα θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργεία της αγοράς». Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στις εισαγωγές, και λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ αυστηροί.

«Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εκτεταμένοι.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι κτηνοτρόφοι, όπως λέει ο Γιάννης Βάβουλας, περιμένουν να καλύψουν μέρος της χασούρας της προηγούμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».