Το δολάριο ενισχύθηκε την Τρίτη καθώς τα επιτόκια στις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν σε στενό εύρος και η πτώση των τιμών του πετρελαίου έπληξε τα νομίσματα που συνδέονται με το αργό.

Εγκαταλείποντας το χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν επτά εβδομάδων, ο δείκτης του δολαρίου έναντι των μεγάλων νομισμάτων αυξήθηκε κατά +0,2% στις 91,204 μονάδες χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ ήταν σταθερό στα 1,2033 $ μετά την άνοδο σχεδόν 0,4% λόγω της βελτίωσης στις προοπτικές των εμβολιασμών. Η βρετανική λίρα υποχώρησε -0,4% στα 1,3937 δολάρια. Το δολάριο ωστόσο έχει εξασθενίσει τον Απρίλιο καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησαν από τα υψηλά 14 μηνών του 1,777% που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα.

Οι πτώση στην ανταλλακτική αξία του νομίσματος και των αποδόσεων έχουν προκύψει ως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ήταν πιο αργή στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής από ό, τι είχε αποτυπωθεί στην αγορά. «Οι αγορές νομισμάτων και επιτοκίων θα μπορούσαν να είναι σχετικά ήρεμες για άλλες λίγες εβδομάδες, καθώς η Fed και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνουν το χρόνο τους για την προσαρμογή των πολιτικών τους αναφορικά με τα επιτόκια. Δεν υπάρχει ισχυρός καταλύτης σε καμία κατεύθυνση αυτόν τον μήνα για να ξεφύγει η αγορά από τα όρια,» δήλωσε η Mazen Issa, της TD Securities.

Μια μικρή ενθάρρυνση για το ευρώ προήλθε από την ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παρήγαγαν οι BioNTech και Pfizer.

Στις 07:30 σήμερα, το ευρώ διαπραγματευόταν  οριακά χαμηλότερο έναντι του USD στα 1,2033 $. Χθες, το ευρώ αποδυνάμωθηκε οριακά έναντι του USD, κλείνοντας στα 1,2036 $. Από την άποψη των δεδομένων, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας (PPI) σημείωσε άνοδο περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Στις 07:30 σήμερα, η Βρετανική λίρα διαπραγματεύεται 0,05% χαμηλότερα έναντι του USD στα 1,3930 δολάρια, πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων του πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μάρτιο και του δείκτη τιμών κατοικιών για το Φεβρουάριο, που θα κυκλοφορήσουν  σήμερα. Χθες, η λίρα αποδυναμώθηκε 0,35% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, κλείνοντας στα 1,3937 $. Στο μακροοικονομικό επίπεδο, το ποσοστό ανεργίας της χώρας μειώθηκε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο.

Κρύπτο-νομίσματα

Η νευρικότητα στα crypto από χθες λειτούργησε ευεργετικά και πιθανά το Bitcoin, που κυριαρχεί, ενισχύθηκε και από το ότι ορισμένοι το θεωρούν πλέον ως αντικαταστάτη του χρυσού για όσους αναζητούν επενδυτική ασφάλεια.

Το Bitcoin αυξήθηκε κατά 1% στα 56.211 $ το απόγευμα της Τρίτης. Στις 07:30 σήμερα, το BTC διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 1,93% έναντι του USD στα 55701,75 δολάρια. Χθες, το BTC σημείωσε άνοδο 1,05% έναντι του USD στο κλείσιμο στα 56800,49 $. Σε μια βασική εξέλιξη, η Fractal ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει κεφάλαια αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω επενδυτικού γύρου με επικεφαλής το Framework Ventures για την κατασκευή ενός «αντιδραστήρα ρευστότητας». Σε μια άλλη εξέλιξη, η Cream Finance ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια νέα καμπάνια ασφαλείας μαζί με αρκετές πλατφόρμες DeFi για την ενίσχυση του πρωτοκόλλου και του ευρύτερου οικοσυστήματος DeFi.

Το κρυπτονόμισμα του Dogecoin με βάση ένα Meme έπεσε την Τρίτη αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών σε μια άγρια συνεδρίαση, όπου οι υποστηρικτές του διακριτικού που κάποτε το θεωρούσαν σαν παρωδία, χρησιμοποιούσε hashtags για να τροφοδοτήσει ένα ράλι μέχρι να  ξεφουσκώσει προς το τέλος με πάταγο.

Το Dogecoin τελικά υποχώρησε 15,4% στα 0,33 δολάρια ΗΠΑ, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου των συνλλλαγών όταν έφτασε σε ρεκόρ βίου, η κεφαλαιοποίησή του αυξήθηκε περνώντας πάνω από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την πτώση, η κεφαλαιοποίηση ψαλιδίστηκε  περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το coinmarketcap.com. Συγκριτικά, το εξαιρετικά δημοφιλές bitcoin έχει συνολική κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η εικόνα στις αγορές των crypto currencies

Σήμερα στις 12:00 δική μας ώρα

  • το Bitcoin BTC ήταν στα 55.561,08 δολάρια επίπεδο -0,27% χαμηλότερα από την προηγούμενη ώρα αλλά στο 24ωρο κερδίζει +2,33% ενώ στο επταήμερο χάνει πλέον -13,86%
  • το Ethereum ETH ήταν στα 2300,31 δολάρια με πτώση -0,97% από την προηγούμενη ώρα και κέρδη +9,88% στο 24ωρο ενώ στο επταήμερο χάνει -3,51%
  • το binance coin (BNB) ήταν στα 589,88 δολάρια με πτώση -3,18% από την προηγούμενη ώρα και κέρδη 20,19% στο 24ωρο ενώ στο επταήμερο κερδίζει πλέον +1,77%
  • το XRP ήταν στα 1,38 δολάρια με -2,84% πτώση από την προηγούμενη ώρα και +11,57% άνοδο στο 24ωρο, ενώ στο επταήμερο έχανε -28,06%
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto