Η τιμή του Βitcoin έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων σήμερα Παρασκευή. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των ανησυχιών για αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων στις ΗΠΑ που θα προτείνει ο νέος πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, και οι οποίες επίδρασαν άμεσα και στα κρυπτονομίσματα, εντείνοντας τις ήδη μεγάλες πιέσεις που δέχονται εδώ και μέρες οι εναλλακτικές επενδύσεις.

Οι τιμές του Bitcoin υποχώρησαν -5,27% στα 49.225 δολάρια, μια πτώση σχεδόν 10% σε διάστημα 24 ωρών και ένα επίπεδο που έχει να παρατηρηθεί από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με το Coindesk. Οι απώλειες εξαπλώθηκαν και σε άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να υποχωρεί -8,89%, στο δίκτυο ethereum, καταγράφοντας πτώση 10% την ίδια χρονική περίοδο, διαπραγματευόμενος στα 2.219 δολάρια. Το XRP το οποίο συνδέεται με τη Ripple, υποχώρησε -15,73%, χάνοντας 21% σε 24 ώρες.

Οι νέες απώλειες για το bitcoin αντιπροσωπεύουν περίπου 24% πτώση από το πρόσφατο ρεκόρ των 64.829 δολαρίων για το κρυπτονόμισμα, μια φυσιολογική διόρθωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News