«Λευκός άνδρας, ηλικίας 38 ετών με ετήσιο εισόδημα 111 χιλιάδων δολαρίων». Αυτός είναι ο μέσος επενδυτής σε κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας Gemini για την κατάσταση στην αγορά.

Με βάση το μέγεθος του δείγματος, η Gemini εκτιμά ότι περίπου το 14% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει κρυπτονομίσματα. Αυτό μεταφράζεται σε 21,2 εκατομμύρια ενήλικες, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός αυτός είναι ακόμα υψηλότερος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gemini το 74% των κατόχων κρυπτονομισμάτων είναι άντρες , το 77% είναι κάτω από 45 ετών και το 71% είναι λευκοί

Στην έκθεση τονίζεται ιδιαίτερα ότι το 2020 είδαμε θεσμικούς επενδυτές αλλά και μεγάλες εταιρείες όπως η PayPal,η MicroStrategy και το Twitter να προχωρούν σε δημόσια υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων.

«Και οι πρώτες μήνες του 2021 δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης για κρυπτονομίσματα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι Κρυπτο-Περίεργοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως θα διαμορφωθεί η εν λόγω αγορά και ποιος αναμένεται να είναι στο μέλλον ο μέσος επενδυτής σε bitcoin, η Gemini αναλύει μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων τους «κρυπτο-περίεργους»

Πρόκειται για ανθρώπους, που είτε επιθυμούν να μάθουν περισσότερα, είτε πρόκειται να επενδύσουν το προσεχές διάστημα.

Αυτή η ομάδα είναι αξιοσημείωτη, καθώς ανέρχεται στο 63% όσων ερωτήθηκαν και έχει τη δυναμική να αλλάξει το προφίλ του «κρυπτο-επενδυτή».

Ειδικότερα, η μέση ηλικία των κρυπτοπερίεργων είναι 44 ετών, ενώ σε ό,τι αφορά το φύλο είναι σχεδόν μοιρασμένα τα πράγματα: Το 53% είναι άνδρες και το 47% είναι γυναίκες. Επίσης, το μέσο ετήσιο εισόδημα υποχωρεί στις 107.00 δολάρια.

Σύμφωνα με την έκθεση ένα ποσοστό της τάξης του 13% σχεδιάζει να αγοράσει κρυπτονομίσματα το επόμενο δωδεκάμηνο.

Με βάση το ποσοστό αυτό οι αναλυτές εκτιμούν ότι περίπου 19,3 εκατομμύρια ενήλικες αναμένεται να εισέλθουν σύντομα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων κατέχουν σήμερα κρυπτονομίσματα υποστηρίζουν ότι προσβλέπουν σε μια μακροπόθεσμη προοπτικής της επένδυσής τους. Περισσότερα από τα δύο τρίτα (69%) αγοράζουν και κρατούν τα crypto, έναντι 36% που αγοράζουν και πωλούν ενεργά ως μέσο για την επίτευξη κερδών. Επίσης, ένα ποσοστό 27% τα χρησιμοποιεί για αγορές στο Διαδίκτυο.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η αγορά crypto δεν είναι αποτελεί μια εφήμερη και ευκαιριακή συναλλαγή, αλλά μάλλον ένα έξυπνο μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, με την πλειοψηφία των επενδυτών κρυπτογράφησης να αγοράζουν με μακροπρόθεσμη προοπτική» τονίζεται στην έκθεση.

Βασικό συστατικό η ενημέρωση

Η ενημέρωση φαίνεται να είναι ένα κρίσιμο συστατικό της ανάπτυξης της αγοράς, τόσο για τους κρυπτο- επενδυτές όσο και για τους κρυπτο-περίεργους. Από τα 3.000 άτομα που ερωτήθηκαν, το 77% δήλωσε ότι θέλει να μάθει περισσότερα σχετικά με την αγορά κρυπτονομισμάτων, ακόμα και αν αρκετοί από αυτούς ήδη επενδύουν σε αυτά.
Από τους τελευταίους το 33% θεωρεί ότι έχει πολύ καλή γνώση, και το 12% «εξαιρετική γνώση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto