Μπορεί οι νέες γενιές να επέλεγαν στο παρελθόν ταξίδια εορτασμού, ωστόσο η πανδημία έχει αλλάξει τις προτιμήσεις της Gen Z και των Μillennials. Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Global Data, το ενδιαφέρον για «διακοπές για πάρτι» είχε περιοριστεί πριν από την πανδημία.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι ανησυχίες μόλυνσης αλλά και η όλη διαδικασία που απαιτείται πλέον εν μέσω πανδημίας για την οργάνωση ομαδικών ταξιδιών θα καθυστερήσουν περαιτέρω την ανάκαμψη του συγκεκριμένου είδους ταξιδιών.

Και είναι πολύ πιθανόν ότι η ζήτηση δεν θα επιστρέψει ποτέ πλήρως, καθώς κυρίως οι νέοι άνθρωποι απομακρύνονται από αυτή την ιδέα.

Η Johanna Bonhill-Smith , Αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στο GlobalData, σχολιάζει:

«Οι tour operators αλλά και οι προορισμοί που μέχρι πρότεινος προωθούσαν τα μαζικά ξέφρενα πάρτι πρέπει να επανεξετάσουν προσεκτικά το προϊόν και την προώθησή του στην μετα-COVID εποχή, καθώς έχει αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών. Η νέα γενιά δεν επιθυμεί πλέον τέτοιες διακοπές»

Τέλος στα ξέφρενα πάρτι;

Σύμφωνα με την έρευνα της GlobalData, οι ερωτηθέντες ηλικίας μεταξύ 16-24 και 25-34 ετών που ανήκουν στην Gen Z και στους Μillennials είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να κάνουν εναλλακτικές διακοπές με εξειδικευμένη εστίαση σε τομείς όπως περιπέτεια / αθλητισμός, ευεξία / ιατρική, βιωσιμότητα, γαστρονομία και πολιτισμό σε σχέση από τις ίδιες ηλικίες στο παρελθόν.

«Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από μια απόδραση γεμάτη αλκοόλ που έχει συσχετιστεί συνήθως με νεότερες γενιές στο παρελθόν» τονίζει η Bonhill-Smith .

Πολλοί προορισμοί που κάποτε ήταν γνωστοί ως «παράδεισος των πάρτι» έχουν προσαρμόσει τις τουριστικές τους στρατηγικές για να προσελκύσουν πιο υπεύθυνους ταξιδιώτες μετά την COVID-19.

Σύμφωνα με την Global Data τέτοια παραδείγματα μεταστροφής αποτελούν το Άμστερνταμ, η Πράγα, η Μαγιόρκα και η Βαρκελώνη, που ενθαρρύνουν έναν πιο βιώσιμο τουρισμό μετά την πανδημία.

Η Bonhill-Smith προσθέτει: «Η COVID-19 έχει επιταχύνει πολλές αλλαγές για τον ταξιδιωτικό τομέα. Τα πακέτα διακοπών για πάρτι είχαν ήδη μειωθεί τόσο στη ζήτηση όσο και στην προσφορά πριν από την πανδημία και επομένως αυτός είναι ένας άλλος τομέας όπου η COVID-19 είναι πιθανό να έχει επιταχύνει τις αλλαγές. Το νέο άνοιγμα των χώρων που διοργανώνουν μαζικά πάρτι συμπεριλαμβανομένων νυχτερινών κέντρων, εκδηλώσεων και φεστιβάλ παραμένει αβέβαιο. Η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης αναγνωρίζεται ως ο απόλυτος προορισμός για πάρτι, αλλά η κυβέρνηση έκλεισε πρόσφατα 196 χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Αν και αυτή η κίνηση δεν είναι μόνιμη, η ζήτηση για νυχτερινή ζωή είναι πιθανό να μειωθεί μακροπρόθεσμα λόγω των συνεχιζόμενων φόβων γύρω από την COVID-19».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός