Δύο μηνύματα στο Twitter, το ένα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, και το άλλο από ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, έδωσαν νέα ώθηση στο Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως meme.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε κατά 20% τις τελευταίες 24 ώρες στα 32 σεντς.

Τα δύο Tweets

Tο Dogecoin ξεκίνησε ως αστείο. Τώρα είναι ένα κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εκρηκτικούς ρυθμούς αύξηση και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θεωρούν το επόμενο bitcoin.

To κρυπτονόμισμα αυτό βασίστηκε στο meme «Doge», το οποίο ιδιαίτερα δημοφιλές στα τέλη του 2013 και απεικόνιζε έναν σκύλο της κινεζικής ράτσας Σίμπα Ινού.
Τότε, δύο προγραμματιστές ο Μπίλι Μάρκους και ο Τζάκσον Πάλμερ δημιούργησαν το dogecoin ως μια «διασκεδαστική» εναλλακτική λύση έναντι του bitcoin.

Η πορεία του ήταν εκρηκτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, το κρυπτονόμισμα αυτό έχει πλέον αξία 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις τελευταίες ημέρες να καταγράφει μια αύξηση που ξεπερνά το 300%. Από την αρχή του 2021 η αξία του έχει αυξηθεί κατά 1.900%!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;