Η πώληση μιας εταιρείας ολοκληρώνεται όταν αποσαφηνιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και πέσουν φαρδιά πλατιά οι υπογραφές των δύο πλευρών. Με αυτή την έννοια η θρυλούμενη πώληση της CHIPITA  στην MONTELEZ μπορεί να περιμένει…

Όπως επισημαίνουν επιχειρηματικοί και τραπεζικοί παράγοντες «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά». Οι ίδιοι, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, μιλούν για τον ιδιαίτερο ρόλο του OLAYAN GROUP. Το τελευταίο είναι ένας από τους στρατηγικούς συνεταίρους του Σπύρου Θεοδωρόπουλου εδώ και χρόνια – ή για να είμαστε ακριβείς, η σχέση τους μετράει με δεκαετίες.

Δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η σχέση των δύο συνεταίρων –  τον Απρίλιο του 2010 εξαγόρασαν μαζί τον κλάδο αρτοσκευασμάτων και ζαχαρωδών της VIVARTIA, επαναφέροντας την CHIPITA στη ζωή και τη δράση- «έχει κουράσει»,  ενώ κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν φαίνεται να διαφωνεί ότι για την CHIPITA υπό το παρόν καθεστώς υπάρχει «ημερομηνία λήξης».

Και οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν κάνει ήδη τους λογαριασμούς τους για την επόμενη ημέρα. Το τι θα κάνει το OLAYAN GROUP στην ελληνική αγορά μετά την CHIPITA  δεν είναι και πολύ εύκολο να ειπωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει πολύ μέλλον στην αγορά. Τα υδροπονικά θερμοκήπια της ντομάτας, μεταξύ άλλων, τον περιμένουν!

——————————————————–

Τα δεδομένα λειτουργούν πάντα ως οδηγός για το μέλλον. Ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020,  διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 728 MW στην Ελλάδα, 513 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη, ενώ διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW.

Στόχος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, όπως επισημαίνεται, είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της να προσεγγίσει τα 3.000 MW μέσα στη επόμενη πενταετία.

——————————————————–

Κάτι εντυπωσιακό ετοιμάζει για την ελληνική επένδυσή της η Amazon. Γι’ αυτό και αγοράζει κομμάτι – κομμάτι ό,τι διαθέσιμη γη βρίσκει πέριξ του σημείου που επέλεξε να εγκαταστήσει το νέο logistics center που ετοιμάζει και το οποίο θα καλύπτει την Ν.Α.Ευρώπη. Όσον αφορά τα της Microsoft και τα δικά της data centers φαίνεται πως το Λαύριο ως χώρος εγκατάστασης απομακρύνεται ως ενδεχόμενο. Καλά πληροφορημένες πηγές συνδέουν τις πρωτοβουλίες των πολυεθνικών της τεχνολογίας με την εξαγορά της Lamda Hellix, από την αμερικανική Digital Realty.

——————————————————-

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να προχωρήσει προσεχώς στην πρόσληψη συμβούλου, που θα αναλάβει το project της πώλησης του 11,3% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, που έχει στο χαρτοφυλάκιο του .Μια – δυο κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε αυτό το μέτωπο, δείχνουν ότι ο δρόμος άνοιξε και γι’ αυτή την κίνηση.

————————————————–

Μετά το Πάσχα, κλιμάκιο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα επισκεφθεί την Ολλανδία, για να διαπιστώσει από κοντά τι ισχύει απ´ όσα προτείνει ως ανταποδοτικά οφέλη η Χάγη. Επίσης, το ίσιο διάστημα θα κατατεθούν κι όλες, σχεδόν, οι βελτιωτικές προτάσεις των βασικών υποψηφίων.

—————————————————

Και στις αδιάθετες μετοχές της αύξησης κεφαλαίου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ  θα επικεντρωθεί όπως όλα δείχνουν η επόμενη μάχη στους κόλπους της εταιρίας. Στη διαδικασία θα πάρουν μέρος και τα δυο στρατόπεδα, οπότε οι αδιάθετες θα είναι το νέο μήλο της Έριδος. Οι Ολλανδοί, πάντως, φαίνεται να έχουν πάρει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην όλη ιστορία.

————————————————–

Πάνω από 200 ιδιώτες και εταιρείες από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και αρκετές άλλες χώρες έσπευσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο).

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση ή αγοράκκλησιαστικών εκτάσεων αφορά τόσο εκτάσεις «πολεοδομικώς ατακτοποίητων», όσο και εκκλησιαστικά ακινήτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ως προς τα «ατακτοποίητα» αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι βρίσκονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ενώ τα ακίνητα (κάθε μορφής) βρίσκονται στη Βουλιαγμένη, στη Κηφισιά, στις Αχαρνές, στα Πατήσια, στο Μοσχάτο και 9 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αν και η προθεσμία υποβολής του αρχικού, μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος έληξε την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, εν τούτοις δεν υπάρχει μια πρώτη, έστω εικόνα, του ενδιαφέροντος από την πλευρά εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων για τα φιλέτα της Βουλιαγμένης καθώς ακόμη συνεχίζεται η διαδικασία «ανοίγματος» των φακέλων. Ουσιαστικά, ήταν μια νεκρή εβδομάδα λόγω των ημερών ( Μεγάλη Εβδομάδα, Πάσχα).

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη για τα «ιερά» ακίνητα θα κριθεί το ερχόμενο καλοκαίρι – τους μήνες που μεσολαβούν η Ε.Κ.Υ.Ο γνωρίζοντας το ενδιαφέρον για κάθε ένα ακίνητο ξεχωριστά θα μπορεί με την βοήθεια ενός τεχνικού συμβούλου να προχωρήσει σε ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Οι τελευταίοι μπορεί να αφορούν είτε ένα, είτε και περισσότερα ακίνητα.

Δύο παραδείγματα για να λάβετε μια εικόνα για τα «ιερά» ακίνητα.

Πρώτο Παράδειγμα:  Το οικόπεδο,  εμβαδού 5.483,74 τ.μ., επί των οδών Φιλαδελφέως 72 & Μεθώνης 51, εντός του Ο.Τ. 681 στην Κηφισιά Αττικής. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με συντελεστή δόμησης 0,2 και εντός του οικόπεδου χτίζονται 1.100,00 τ.μ.

Δεύτερο Παράδειγμα: Από τα «ατακτοποίητα» της Βουλιαγμένης προέρχονται οι δύο εκτάσεις, η μία συνολικού εμβαδού 28.800,00 τ.μ. που καταλαμβάνει όλον τον χώρο του Οικοδομικού Τετραγώνου (Ο.Τ.) 79 του ρυμοτομιχού σχεδίου και η άλλη συνολικού εμβαδού  44.000,00 τ.μ. που βρίσκεται στο Ο.Τ .100-101.

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Κ.Υ.Ο –  που  αποτελεί «συλλογικό όργανο διοικήσεως της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ελέγχου και συντονισμού των δραστηριοτήτων αυτής»- είναι ο μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας  κ. Ευσέβιος. Μέλη της, οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ενώ γενικός διευθυντής είναι ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories