Από τα μοντέλα και τις προσωπικότητες της τηλεόρασης έως τους σταρ του κινηματογράφου και τους οικοδεσπότες talk show, πολλές διασημότητες έχουν διαχωριστεί από το μέσο που τους έκανε διάσημους και ξεκίνησαν τις δικές τους επιτυχημένες εταιρείες.

Και μάλιστα πολλές είναι οι γυναίκες που ξεπέρασαν το στερεότυπο της χαμηλού IQ όμορφης διασημότητας και αναδείχθηκαν σε ισχυρές παίκτριες της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκακιέρας.

Προ ημερών ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία που ίδρυσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα , η Honest Company είναι έτοιμη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Προχωρά σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και έχει θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει 439 εκατ. δολάρια.

Το ποσό αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στη γνωστή ηθοποιό μερίδιο αξίας περίπου 96 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από τα βρεφικά προϊόντα όπως τα σαμπουάν, η εταιρεία πουλά επίσης καλλυντικά αλλά και είδη καθαρισμού, μια συλλογή που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από την πλευρά των καταναλωτών.

Και δεν είναι μόνο αυτή. Πολλές γυναίκες εξαργύρωσαν δόξα και δημοφιλία, και επεκτάθηκαν στις επιχειρήσεις.

Κιμ Καρντάσιαν

Η πρώτη εισβολή της Καρντάσιαν στον επιχειρηματικό κόσμο ήταν το 2014 με το κινητό της παιχνίδι Kim Kardashian: Hollywood, το οποίο κέρδισε 1,6 εκατομμύρια δολάρια στις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας του. Τρία χρόνια αργότερα, ξεκίνησε το KKW Beauty – αξίας σήμερα  1 δισεκατομμυρίου δολαρίων – και το KKW Fragrance.

Το 2019, αντιμετώπισε αντίδραση για την ονομασία της σειράς shapewear της Kimono και απάντησε στην κριτική αλλάζοντας το όνομα της εταιρείας σε Skims. Αφού κυκλοφόρησε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2019, η μάρκα κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά.

Κέιτ Χάντσον

Η διάσημη ηθοποιός ίδρυσε την μάρκα ενδυμάτων Fabletics το 2013. Ενώ κυκλοφόρησε αρχικά ως μάρκα μόνο στο διαδίκτυο, άνοιξαν περισσότερες από 25 βιτρίνες λιανικής πώλησης έως το 2018. Αργότερα μπήκε στον χώρο των ποτών, λανσάροντας το King St. Vodka το 2019.

Ριάννα

Το Forbes κατέταξε την διάσημη τραγουδίστρια Ριάννα  μεταξύ των δέκα κορυφαίων διασημοτήτων με τις υψηλότερες αμοιβές το 2012 και το 2014. Το 2020, η δημοσίευση την έβαλε στη λίστα των πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών, με περιουσία περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ριάνα  ξεκίνησε τη σειρά μόδας  Fenty τον Μάιο του 2019, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Fenty Beauty. Ακολούθησε τις δύο μαζικά επιτυχημένες επιχειρήσεις της με τα εσώρουχα Savage X Fenty το 2018 και την Fenty Skin, μια μάρκα περιποίησης δέρματος, το 2020.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Η πρωταγωνίστρια Του Sex and the City κυκλοφόρησε το SJP από τη Sarah Jessica Parker – εμπνευσμένη από τον παθιασμένο χαρακτήρα της Carrie Bradshaw – το 2014. Από τότε η μάρκα υποδημάτων άνοιξε μπουτίκ στο Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι.

Χάρη στις επιτυχημένες επιχειρήσεις της εκτός οθόνης, περιουσία της ανέρχεται σε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η τηλεπαρουσιάστρια ίδρυσε την Harpo Productions, Inc. το 1986 και συνέχισε με τη δημιουργία του δικού της τηλεοπτικού δικτύου του OWN. Σύμφωνα με το Forbes , η  καθαρή περιουσία Όπρα Winfrey ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την, την πρώτη αφρικανική-αμερικανική γυναίκα δισεκατομμυριούχο.

Gisele Bundchen

Το σούπερ μοντέλο της Βραζιλίας κέρδισε περισσότερα από 386 εκατομμύρια δολάρια καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του . Η σύζυγος του Tom Brady όχι μόνο απέκτησε την περιουσία της από σημαντικές συμφωνίες, αλλά χρησιμοποίησε επίσης το επιχειρηματικό της πνεύμα για να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα.

Η Bundchen υπογράφει τις ομώνυμες κολλεξιόν κάτω από μάρκες όπως η Grendene και η Hope και έχει τη δική της εταιρεία περιποίησης δέρματος, την Sejaa Pure Skincare.

Σελίν Ντιόν

Η τραγουδίστρια χρησιμοποίησε το όνομά της στην αγορά αρωμάτων που έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή και συνέβαλαν στην αυτοκρατορία της.

Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ίδρυσε τον ιστότοπο Goop, το 2008. «Νομίζω ότι όταν είσαι εργαζόμενη μητέρα είναι πάντα πολύ δύσκολο», είπε στο περιοδικό Viva στο τεύχος του Οκτωβρίου 2014. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο αν είσαι μητέρα ούτως ή άλλως ακόμα κι αν δεν δουλεύεις.

Είναι η απαίτηση, η ευθύνη και η αγάπη – είναι πολύ και η προσπάθεια εξισορρόπησης μιας καριέρας με την κάνει δύσκολη… για γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν και τα δύο πράγματα, γιατί πραγματικά παλεύω. ”

Τάιρα Μπανκς

Απόφοιτος του Harvard Business School απέδειξε ότι δεν είναι απλώς ένα άλλο πρώην μοντέλο της  Victoria’s Secret. Η Τάιρα Μπανκς έχει ιδρύσει την εταιρείας παραγωγής, Bankable Productions και μιας εταιρείας επενδύσεων, της Fierce Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή