Και το όνομα αυτού InternetComputer. Κοινότυπο, χωρίς καμία πρωτυπία και με μια ονομασία που δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε κρυπτονόμισμα.

Κι όμως, από τις δύο πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, με αξία 45 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Σύμφωνα μάλιστα, με την κατάταξη της CoinMarketCap.com, είναι το όγδοο μεγαλύτερο, από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Πίσω από αυτό το ψηφιακό νόμισμα πάντως, κρύβεται μια ιδέα: στοχεύει στο να βοηθήσει οποιονδήποτε – προγραμματιστές λογισμικού ή δημιουργούς περιεχομένου – να δημοσιεύσουν οτιδήποτε θέλουν στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από ψηφιακούς γίγαντες όπως η Amazon ή το Facebook, ή να χρησιμοποιούν άλλους διακομιστές ή εμπορικές υπηρεσίες cloud.

Όπως τονίζει ο ιδρυτής του Ντομινίκ Γουίλιαμς, οι  χρήστες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες υπηρεσίες που ανταγωνίζονται με τιτάνες στο Διαδίκτυο, εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Το ντεμπούτο του Internet Computer πραγματοποιείται την ώρα που τα κρυπτονομίσματα από το Bitcoin έως το Dogecoin συζητούνται παντού και οι τιμές τους αυξάνονται.

Η συνολική αγοραία αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,48 τρισεκατομμύρια δολάρια, από λιγότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto