
Ως το μοναδικό γεωθερμικό πεδίο στην Ελλάδα, με δικαίωμα εκμετάλλευσης θερμοκρασιών 30-99 βαθμούς Κελσίου, χαρακτηρίζεται το γεωθερμικό πεδίο του Αρίστηνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, η απόφαση αυτή προήλθε μετά από αίτημα που υπέβαλε στο ΥΠΕΝ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας το δικαίωμα που δίδει ο νόμος από τον Μάρτιο του 2019 και καταθέτοντας πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένο φάκελο, ανάδειξης της μοναδικότητας του γεωθερμικού πεδίου του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης.
«Με αυτή την απόφαση μπορεί να αξιοποιήσει μεγαλύτερα ποσά ενέργειας προς όφελος των δημοτών, αυξάνοντας την απόδοση του έργου που κατασκευάζεται, με το ίδιο λειτουργικό κόστος και την προοπτική επέκτασης της Τηλεθέρμανσης που ήδη μελετάται από την αντιδημαρχία Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για «ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου, που είναι προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την αρμόδια αντιδήμαρχο Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης, Ιντζεπελίδου Ελένη».


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία