Άλμα κατά 5,24% στα 36.447 δολάρια κατέγραψε σήμερα το Bitcoin, συμπληρώνοντας μια σχετικά καλή εβδομάδα μετά το σφυροκόπημα που είχε προηγηθεί στον ευρύτερο κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Γενικά, οι κλυδωνισμοί των τελευταίων δύο εβδομάδων ανέκοψαν το ράλι στο κορυφαίο digital νόμισμα, αν λάβουμε υπόψη πως τον περασμένο μήνα είχε «πιάσει» το ιστορικό υψηλό των 64.863 δολαρίων. Αυτό σημαίνει πως παρά και την ανάκαμψη των τελευταίων ημερών παραμένει αρκετά χαμηλότερα από το ρεκόρ του, αν και σταθερά πολύ πάνω από τα περσινά επίπεδα.

Αρκεί να σημειώσουμε πως στις 4 Ιανουαρίου βρισκόταν στα 27.734 δολάρια, που σημαίνει πως τα κέρδη του μέχρι σήμερα και μέσα σε διάστημα περίπου πέντε μηνών φτάνουν το 31,4%.

Αναλόγως η συνολική κεφαλαιοποίηση του, έχοντας υποχωρήσει αισθητά από τον περασμένο μήνα, βρίσκεται περίπου στα 700 δισ. δολάρια.

Αντιστοίχως, το δεύτερο κυριότερο νόμισμα του κλάδου, το Ether ανέβηκε σήμερα κατά 8,25% στα 2.467 δολάρια.

Τον τελευταίο μήνα και το Ether έχει δεχτεί σημαντικές πιέσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει έως και στο χαμηλό των 1.750 δολαρίων από το ιστορικό υψηλό των 4.300 δολαρίων. Συνολικά για το μήνα που κλείνει οι απώλειες του φτάνουν το 40%.

Η εικόνα αυτή, πάντως, αφορά και τον κλάδο συνολικά που από τα υψηλά του Απριλίου, όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση του υπολογιζόταν στα 2,6 τρισ. δολάρια, έχει βρεθεί να έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του μέσα σε λίγες μέρες.

Η δεδομένη πρόθεση της Κίνας να πατάξει κερδοσκοπικά φαινόμενα και να ελέγξει καλύτερα τον κλάδο και τις εταιρείες εξόρυξης για να εμποδίσει παράνομες συναλλαγές θα παραμείνει «αγκάθι» για τον κλάδο, συγκρατώντας πιθανότατα ένα νέο «τρελό» ράλι μεταξύ των digital currencies.

Παρόλ’ αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η συνολική ενίσχυση των digital νομισμάτων θα συνεχιστεί, καθώς το ενδιαφέρον από τους επενδυτές παραμένει σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο πως η μία μετά την άλλη, οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες διεθνώς ανακοινώνουν πως θα αρχίσουν να ασχολούνται με την αγορά λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από τους (μεγαλο)πελάτες τους.

Και βέβαια, αίσθηση προκάλεσε η προ ημερών δήλωση της Λάελ Μπρέιναρντ της Federal Reserve πως και η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα επιταχύνει τη μελέτη της αναφορικά με την πιθανή έκδοση ψηφιακού δολαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News