Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εναλλακτική επενδυτική λύση έναντι του χαλκού – όχι του χρυσού – όταν πρόκειται για αντιστάθμιση κινδύνων έναντι του πληθωρισμού, υποστηρίζει ο Jeff Currie, επικεφαλής αναλυτής commodities στην Goldman Sachs.

Μιλώντας στην εκπομπή του CNBC «Squawk Box Europe» την Τρίτη, ο  Currie είπε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να βλέπουν τα ψηφιακά νομίσματα ως υποκατάστατο του χρυσού.

«Αν δούμε τη διασύνδεση Bitcoin και χαλκού, παρατηρούμε ότι και τα δύο στοιχεία ενεργητικού αποτελούν μια υψηλού ρίσκου προστασία έναντι του πληθωρισμού, ενώ ο χρυσός θεωρείται ασφαλές καταφύγιο» είπε.

«Υπάρχει καλός και κακός πληθωρισμός. Ο καλός πληθωρισμός είναι όταν η ζήτηση οδηγεί προς τα επάνω τις τιμές. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προστατεύσει ο χαλκός, το Bitcoin ή το πετρέλαιο» είπε και πρόσθεσε: «Ο χρυσός προστατεύει έναντι του κακού πληθωρισμόυ, ο οποίος οφείλεται σε πιέσεις στην προσφορά, όπως οι ελλείψεις μικροεπεξεργαστών και άλλων βασικών υλών. Εκεί χρειαζόμαστε τον χρυσό ως μέσο προστασίας».

Σε σημείωμά της τη Δευτέρα, η Goldman Sachs ανέφερε ότι τα commodities παραμένουν σε γενικές γραμμές η καλύτερη αντιστάθμιση πληθωρισμού για τους επενδυτές που αναζητούν προστασία από πιθανή κάμψη.

Ο πληθωρισμός αυξάνεται καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της κρίσης Covid-19, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν τη νομισματική πολιτική χαλαρή και η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά σε πολλά μέτωπα.

Ο χρυσός και τα κρυπτονομίσματα θεωρήθηκαν ως αντιστάθμιση έναντι των αυξανόμενων τιμών,  με κάποιες αναλυτές να συγκρίνουν το bitcoin με τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί σχεδόν στα 200 $ από τις αρχές Απριλίου και έφτασαν στο υψηλό των τεσσάρων μηνών

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto