Ιδιαίτερα δημοφιλή φαίνεται ότι είναι τα κρυπτονομίσματα στη γενιά των Millennials (του γεννηθέντες δηλαδή μεταξύ 1981-96), οι οποίο κατέχουν τα πρωτεία και με διαφορά.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Piplsay, το 49% των millennials κατέχει κρυπτονομίσματα έναντι 38% της Gen X (γεννημένοι μεταξύ 1965-1980) και 13% της Gen Z (γεννημένοι μετά το 1995).

Οι Millennials είναι επίσης πιο πιθανό να υιοθετήσουν την επένδυση αυτή ως μέθοδο πληρωμής, με το 53% να λέει ότι είναι «πολύ πιθανό» να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες με κρυπτονομίσματα , έναντι 40% της GenX και μόλις το 7% της GenZ.

«Οι Millennials αναπτύσσονται παράλληλα με την τεχνολογία Web 2.0 – δηλαδή, κινητή – και Web 3.0 (crypto)», λέει ο Kurt Kumar της Rocketfuel Blockchain, μιας εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων.

Ο Κumar επισημαίνει ότι τα νεώτερα μέλη των Millennials είναι 25 ετών ενώ τα μεγαλύτερα είναι 40 ετών, τονίζοντας ότι οι νεώτεροι μπορεί να μην έχουν πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη, οπότε εκμεταλλεύονται τα «πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων» προκειμένου να διεξάγουν συναλλαγές.

Ενώ αυτή η αιτιολογία θα μπορούσε να αφορά και την GenZ, είναι πιθανό οι Millennials να έχουν περισσότερη ωριμότητα και γνώση να ερευνούν και να επενδύουν σε crypto.

Η GenZ, η οποία κυμαίνεται ηλικιακά από 6 έως 24 ετών, μόλις αρχίζει να βυθίζει τα δάχτυλα των ποδιών της στα χρηματοοικονομικά νερά.

Η έρευνα Piplsay αποκάλυψε επίσης ότι το 88% του συνόλου των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έχουν τελειώσει το κολέγιο ή έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto