Την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμιμου νομίσματος πληρωμών και συναλλάγματος προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και ψήφισε το Κογκρέσο της χώρας.

Η «πρωτιά» αυτή του Ελ Σαλβαδόρ, καθώς είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που πήρε τέτοια απόφαση, εγκρίθηκε με ψήφους 62 υπέρ και 19 κατά και αναμένεται να γίνει επίσημα νόμος του κράτους με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Ο νόμος υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να αποδέχονται το κρυπτονόμισμα για την παροχή υπηρεσιών και αγαθών. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες με στελέχη του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική ανακοίνωση έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλ μέσω βίντεο που μεταδόθηκε στο Bitcoin 2021, ένα πολυήμερο συνέδριο στο Μαϊάμι που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο bitcoin event στην ιστορία. Εκεί ανακοίνωσε τη συνεργασία του Ελ Σαλβαδόρ με την εταιρεία ψηφιακών χαρτοφυλακίων Strike, για την κατασκευή της σύγχρονης χρηματοοικονομικής υποδομής της χώρας χρησιμοποιώντας τεχνολογία bitcoin. «Την επόμενη εβδομάδα θα στείλω στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο που θα κάνει το bitcoin νόμιμο χρήμα», είχε δηλώσει ο Μπουκέλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;