Το Ελ Σαλβαδόρ επιθυμεί να εισαγάγει μια νέα νομοθεσία, με την οποία θα γίνει το πρώτο κυρίαρχο έθνος στον κόσμο που θα υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο Bitcoin 2021, ένα πολυήμερο συνέδριο στο Μαϊάμι που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο bitcoin event στην ιστορία, ο Πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλ ανακοίνωσε τη συνεργασία του Ελ Σαλβαδόρ με την εταιρεία ψηφιακών χαρτοφυλακίων Strike, για την κατασκευή της σύγχρονης χρηματοοικονομικής υποδομής της χώρας χρησιμοποιώντας τεχνολογία bitcoin.

«Την επόμενη εβδομάδα θα στείλω στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο που θα κάνει το bitcoin νόμιμο χρήμα», δήλωσε ο Μπουκέλ.

Ο Τζακ Μάλερς  ιδρυτής της πλατφόρμας πληρωμών του Lightning Network Strike, δήλωσε ότι η είδηση αυτή θα κάνει πάταγο στον κόσμο του bitcoin, και γενικότερα. Υπογράμμισε επίσης, ότι η κατοχή του bitcoin παρέχει έναν τρόπο προστασίας των αναπτυσσόμενων οικονομιών από πιθανά σοκ του πληθωρισμού των νομισμάτων.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι σε μεγάλο βαθμό οικονομία μετρητών, όπου περίπου το 70% των ανθρώπων δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες. Τα εμβάσματα, ή τα χρήματα που στέλνονται στο σπίτι από μετανάστες, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Ελ Σαλβαδόρ. Οι υφιστάμενες υπηρεσίες μπορούν να χρεώσουν 10% ή περισσότερο σε τέλη για αυτές τις διεθνείς μεταφορές, κάτι που μπορεί μερικές φορές να πάρει ημέρες για να φτάσει και που μερικές φορές απαιτούν φυσική παραλαβή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto