Σε χαμηλό δύο εβδομάδων κατρακυλά σήμερα το Bitcoin, με ορισμένους αναλυτές να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην είδηση πως οι αμερικανικές διωκτικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν μεγάλου μέρος από τα λύτρα σε κρυπτονόμισμα που είχε πληρώσει η Colonial Pipeline στους χάκερς χάκερ που είχαν επιτεθεί τον περασμένο μήνα στα συστήματα της με αποτέλεσμα το δίκτυο αγωγών της να μείνει «κάτω» επί μέρες.

Τα λύτρα, ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων σε Bitcoin ανακτήθηκαν από την νέα, ειδική ομάδα δράσης που δημιούργησε ο Λευκός Οίκος με αφορμή την Colonial αλλά με ευρύτερο στόχο να αντιμετωπίζει το αυξανόμενο κύμα των κυβερνοεπιθέσεων στέλνοντας το μήνυμα πως ακόμη και αν οι χάκερ πετύχουν το σκοπό τους και διεισδύσουν στα συστήματα, είναι πιθανόν να μείνουν με… μηδενικό κέρδος. Μια εξέλιξη που χαιρετίστηκε σήμερα ως τεράστια επιτυχία από το σύνολο της αμερικανικής επιχειρηματικής αγοράς.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων, προφανώς, δεν ευνοήθηκε από την είδηση αυτή, με αποτέλεσμα το σύνολο των digital νομισμάτων να δεχτούν αρκετές πιέσεις. Ενδεικτικά το Bitcoin βρέθηκε να χάνει πάνω από 7% πέφτοντας στα 32.936 δολάρια, αν και αργότερα ανέκαμψε κάπως, πάνω από το όριο των 33.000 δολαρίων.

Πτωτικά και τα υπόλοιπα crypto

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στα υπόλοιπα digital νομίσματα, με το δεύτερο κυριότερο κρυπτονόμισμα, το Ether να χάνει επίσης 7% στα 2.512 δολάρια και το XRP να υποχωρεί επίσης κατά 7%.

Μόλις πριν δύο μήνες, τα κρυπτονομίσματα κατέγραφαν «τρελά» κέρδη έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών διεθνώς. Μάλιστα, το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 60.000 δολαρίων, με το sell off που ακολούθησε να αποδίδεται στον ισχυρό άνδρα της Tesla και γκουρού του κλάδου, τον Έλον Μασκ, αλλά και την πρόθεση της Κίνας να βάλει αυστηρούς φραγμούς στον κλάδο θέλοντας να ελέγξει τις συναλλαγές και την εξόρυξη των crypto.

Έκτοτε το Bitcoin και ο κλάδος ευρύτερα έχει ανακάμψει από το «κραχ» του Μαΐου, αλλά και πάλι τα περισσότερα νομίσματα βρίσκονται πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά που είχαν καταγράψει. Ενδεικτικά το Bitcoin βρίσκεται χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του, αλλά και πάλι είναι κερδισμένο για τη χρονιά, με κέρδη της τάξεως του 13%. Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές επιμένουν πως η άνθιση του κλάδου θα συνεχιστεί δεδομένου πως το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών παραμένει… ζωντανό!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News