Σημάδια ανάκαμψης στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της χώρας με αύξηση 673,4% καταγράφηκαν τον περασμένο Μάιο,  σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Τα συνολικά στατιστικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2021, από όλα τα αεροδρόμια της χώρας, συνεχίζουν ωστόσο να αποτυπώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία της νόσου Covid-19 καταγράφοντας πτώση 48% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη σεζόν.

Επιβάτες

Ειδικότερα, από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τους 2.913.951, παρουσιάζοντας πτώση 48% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπου είχαν διακινηθεί 5.606.154 επιβάτες.

Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν σσυνολικά σε 61.172 από τις οποίες 42.730 ήταν εσωτερικού και 18.442 εξωτερικού, παρουσιάζοντας πτώση 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όπου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 72.823 πτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο φετινός  Μάϊος εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης σε σύγκριση με τον περσυνό αντίστοιχο μήνα. Στην αύξηση της επιβατικής κίνησης του Μαΐου στα αεροδρόμια της χώρας, οδήγησε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε συνδυασμό με την αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού φέτος ανήλθαν σε 383.107 επιβάτες, ενώ το 2020 είχαν αφιχθεί μόλις 14.273 επιβάτες, ποσοστό αύξησης 2.584,1%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) ανήλθε σε 19.608  καταγράφοντας επίσης άνοδο 194,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 6.663 πτήσεις. Ο συνολικός αριθμός διακινηθέντων επιβατών (αφίξεις/αναχωρήσεις) έφτασε στους 1.250.187, παρουσιάζοντας άνοδο + 673,4% σε σχέση με την διακίνηση επιβατών του ΄20.

Μπορεί σε σχέση με τα περσινά στοιχεία Μαΐου φέτος οι επιδόσεις να δείχνουν βελτιωμένες, άλλα σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα  του 2019 που δεν υπήρχαν η νόσος Covid-19 και οι περιορισμοί στις πτήσεις, οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού παρουσιάζουν μείωση 99,4% και η συνολική επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια πτώση 97,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες