Όπως διαβάζω σε σχετική απόφαση στη Διαύγεια που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου εγκρίθηκε «η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου με τον τίτλο «ΤΕΧΕΡΑΝΗ 2» (Τμήματα Επεισοδίων Τηλεοπτικής Σειράς Μυθοπλασίας), στις διατάξεις του Δ΄ κεφαλαίου του ν. 4487/2017 (Α’ 116), για την ενίσχυση του ανωτέρω επενδυτικού σχεδίου, με το κίνητρο της επιχορήγησης, σύμφωνα με το αρ. 105/27.04.2021 πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4487/2017 (Α’ 116)».

Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 40% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό του 1.320.000 ευρώ.

Το σχήμα της παραγωγής είναι σταθερό και εκτός από τους Ισραηλινούς δημιουργούς της σειράς συμμετέχει και η Cosmote TV. Στο σημείο αυτό μια απαραίτητη επισήμανση: To cash rebate του δραστήριου ΕΚΟΜΕ με το άκρως ελκυστικό ποσοστό 40 % λειτουργεί και φέρνει διεθνείς παραγωγές στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή, ελληνικά δίκτυα όπως η Cosmote TV δοκιμάζουν σε σταθερότερη βάση τις επιδόσεις τους σε μια νέου τύπου business. Ταυτόχρονα, η Αθήνα αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις ή τοποθεσίες γίνονται ανοικτά studios με προφανή οφέλη για την τοπική αγορά και οικονομία.  Ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό είδος θεματικού τουρισμού και φιλοξενίας, εκείνο των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο δεύτερος κύκλος των επεισοδίων θα είναι διαθέσιμος στο κοινό αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2021. Εν ολίγοις, η Τεχεράνη ( Tehran) έρχεται στα κινητά μας!

———————————–

Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Αρτινός και η Μαρίνα Εφραίμογλου είναι τα τρία νέα πρόσωπα του ΔΣ της εταιρείας Όμιλος Ιντεάλ. Και οι τρεις τους έχουν βαρύ βιογραφικό – ο Αρτινός για παράδειγμα, είναι ο γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ που είναι και η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, αντιπρόεδρος τους διοικητικού συμβουλίου της MIG, αλλά και Γενικός Διευθυντής της P&G. Η Μαρίνα Εφραίμογλου από παραδοσιακή επιχειρηματική οικογένεια των Αθηνών αναδείχθηκε ως ένα από τα νεότερα προβεβλημένα στελέχη του χρηματοοικονομικού χώρου, συμμετέχοντας ως μέτοχος σε νέες χρηματιστηριακές εταιρείες και επενδυτικές τράπεζες (Telesis).

Οσο για τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου που αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΣ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Την ίδια εποχή που η Μαρίνα Εφραίμογλου με όχημα την Telesis ήταν ένα από τα προβεβλημένα στελέχη της κεφαλαιαγοράς, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου είχε την P & K. Η μεν Μαρίνα που τα τελευταία χρόνια έχει υποστηρίξει μια μεγάλη επένδυση στον τομέα της ευεξίας στη περιοχή του Μυστρά ακολούθησε το δρόμο της συνεργασίας με την Eurobank, ο δε Λάμπρος προτίμησε την συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση η οριστική σύνθεση του ΔΣ της αναβαθμισμένης και αναμορφωμένης εταιρείας συμμετοχών θα διαμορφωθεί μέσα στους επόμενους μήνες…

———————————-

Από την ανάγνωση της τελευταίας αναφοράς του Politico Brussels Playbook για τις επιδόσεις της Ελλάδας σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαδικασία εμβολιασμού με αφορμή την επίσκεψη της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στην Αθήνα για την έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» από την Commission συγκράτησα την ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη να μην υπάρξουν call center, αλλά μια αμιγώς ψηφιακή διαδικασία για τον προγραμματισμό των ραντεβού με μέριμνα για πολλαπλά φυσικά σημεία όπου μπορούσαν να κλείσουν το ραντεβού τους όσοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να το κάνουν ηλεκτρονικά.

Διαβάζω: «Η εμπειρία του χρήστη (της πλατφόρμας) έπρεπε να μοιάζει “σαν να κλείνεις ένα αεροπορικό εισιτήριο”είπε ο Υπουργός – με την πρόκληση να βρίσκεται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν επιθυμούσε ή δεν μπορούσε να κλείσει το ραντεβού του ηλεκτρονικά. Τα φαρμακεία στην Ελλάδα λειτούργησαν σαν ταξιδιωτικοί πράκτορες: διέθεταν πρόσβαση στο σύστημα για λογαριασμό των πολιτών, καθώς “διέθεταν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, και έτσι οι πολίτες απέκτησαν περισσότερα από 12.000 φυσικά σημεία όπου μπορούσαν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους”, είπε ο Πιερρακάκης. Το κύριο επίτευγμα σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι κατάφερε να οργανώσει τη διαδικασία των ραντεβού χωρίς call center. “Αποφασίσαμε να αποκλείσουμε αυτή την εναλλακτική”, είπε».

Το Politico χαρακτηρίζει τον Πιερρακάκη «περήφανο τεχνοκράτη»: «Ο Πιερρακάκης, ένας 38χρονος απόφοιτος του Harvard, επιστήμονας υπολογιστών και πολιτικός, περιγράφει με περηφάνια την προσέγγισή του στα καθήκοντά του ως “εξόχως τεχνοκρατική” σε μια συζήτηση με το Playbook. Λίγο μετά τον πρώτο χρόνο στο Υπουργείο (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) ο αριθμός των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου αυξήθηκε σε περισσότερες από 1.150, μου είπε: οι Έλληνες πολίτες μπορούν, για παράδειγμα, να ανανεώσουν ηλεκτρονικά την άδεια οδήγησής τους ή να αποκτήσουν ΑΜΚΑ για το νεογέννητο παιδί τους με SMS αντί να περιμένουν σε πέντε διαφορετικές ουρές υπηρεσιών, όπως ίσχυε προηγουμένως».

—————————————————————–

Κοντά στα 900 χιλιάδες ευρώ (866.178 ευρώ για την ακρίβεια) θα εισπράξει ως επιχορήγηση (40 %) μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής της χώρας, η Tanweer (Ευτυχία) για μια τηλεοπτική σειρά (75 επεισοδίων) με τον τίτλο Η Πεθερά. Πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας – λαϊκή κωμωδία μου λένε όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω- που θα προβληθεί στην ιδιωτική τηλεόραση. Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών της σειράς ανέρχεται στο ποσό των 2.165.445 ευρώ, ενώ το ποσό της επιχορήγησης που ανέρχεται στο 40% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών υπολογίστηκε στο ποσό των 866.178 ευρώ.

——————————————————————

Από τα μεγαλύτερα – σε αξία αλλά και σε ανταπόδοση- επενδυτικά προγράμματα είναι εκείνα που «τρέχει» ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ:

*Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής: Η «μεγάλη» διασύνδεση, συνολικού προϋπολογισμού 1 δις ευρώ, προχωρά κανονικά : α)Έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες βυθού και β) έχει ξεκινήσει η παραγωγή των καλωδιακών τμημάτων στα εργοστάσια των αναδόχων καθώς και μέρος του εξοπλισμού των Σταθμών Μετατροπής.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η ηλέκτριση του έργου αναμένεται για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

* Διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου: Στις 20/5 ολοκληρώθηκε η «διασύνδεση των ρεκόρ» Κρήτης-Πελοποννήσου και η νέα γραμμή είναι έτοιμη για λειτουργία. Εντός της θερινής περιόδου αναμένεται να μεταφέρει τα πρώτα ηλεκτρικά φορτία από την ηπειρωτική χώρα προς την Κρήτη.

*Ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων: Η Δ’ Φάση (διασύνδεση Σαντορίνης, Μήλου, Φολεγάνδρου και Σερίφου με την Νάξο) έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και θα λάβει χρηματοδότηση 170 εκ. ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον υποσταθμό και τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Νάξου-και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται οι ανάδοχοι του έργου. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα υπόλοιπα νησιά θα ακολουθήσουν εντός του έτους.

*Επέκταση του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο: α)Δυτικός Διάδρομος. Το έργο διασύνδεσης του ΚΥΤ Μεγαλόπολης με την υφιστάμενη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Αχελώου – Διστόμου είναι έτοιμο κατά 98%. Εκκρεμεί η τοποθέτηση δύο πυλώνων στα Καλάβρυτα εξαιτίας αντιδράσεων τοπικών παραγόντων. Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης ή παράκαμψης των αντιδράσεων αυτών. Στο έργο εντάσσεται και το υποβρύχιο καλώδιο 400 kV μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου το οποίο έχει εγκατασταθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2019.

β)Ανατολικός Διάδρομος : Μέχρι το τέλος του 2021 ολοκληρώνεται η Γ.Μ. ΜεγαλόποληΚόρινθος και το νέο ΚΥΤ Κορίνθου. Το έργο, που θα ενισχύσει περαιτέρω το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς με την επέκταση του συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο μέσω της νέας γραμμής Κόρινθος-ΚΥΤ Κουμουνδούρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και συνδέεται με το παρακάτω έργο, την αναβάθμιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου.

*Η αναβάθμιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου. Το έργο ανακατασκευής του ΚΥΤ Κουμουνδούρου συμβασιοποιήθηκε στις 6/5, έναντι τιμήματος 45,7 εκατ. ευρώ. Μαζί με τη Γ.Μ. ΚόρινθοςΚουμουνδούρος, τα δύο έργα έχουν προταθεί για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories