Τα σχέδιά της για την υιοθέτηση ενός ειδικού δανειοδοτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τράπεζες να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ).

Η κίνηση αυτή, προκάλεσε έκπληξη, με αναλυτές να τονίζουν ότι υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που ενέχει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι το σχέδιο «θα παρέχει κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για επενδύσεις ή δάνεια που θα κάνουν για την αντιμετώπιση ζητημάτων αλλαγής του κλίματος με βάση τις δικές τους αποφάσεις» έως το τέλος του έτους.

Η κλιματική αλλαγή «θα μπορούσε να ασκήσει εξαιρετικά μεγάλο αντίκτυπο στις εξελίξεις στην οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές, καθώς και στις χρηματοοικονομικές συνθήκες από μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη προοπτική», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που επινόησε μια δανειοδοτική διευκόλυνση ειδικά επικεντρωμένη στην αλλαγή του κλίματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green