Τα σχέδιά της για την υιοθέτηση ενός ειδικού δανειοδοτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τράπεζες να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ).

Η κίνηση αυτή, προκάλεσε έκπληξη, με αναλυτές να τονίζουν ότι υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που ενέχει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι το σχέδιο «θα παρέχει κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για επενδύσεις ή δάνεια που θα κάνουν για την αντιμετώπιση ζητημάτων αλλαγής του κλίματος με βάση τις δικές τους αποφάσεις» έως το τέλος του έτους.

Η κλιματική αλλαγή «θα μπορούσε να ασκήσει εξαιρετικά μεγάλο αντίκτυπο στις εξελίξεις στην οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές, καθώς και στις χρηματοοικονομικές συνθήκες από μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη προοπτική», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που επινόησε μια δανειοδοτική διευκόλυνση ειδικά επικεντρωμένη στην αλλαγή του κλίματος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κομισιόν: «Πράσινες» κατευθύνσεις για τα έργα υποδομής
Green |

Κομισιόν: «Πράσινες» κατευθύνσεις για τα έργα υποδομής

Οι θεσμικοί και ιδιωτικοί Ευρωπαίοι επενδυτές θα είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις μετά λόγου γνώσεως σχετικά με έργα που θεωρούνται συμβατά με τη συμφωνία του Παρισιού και τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα

Όλο το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με επιδοτήσεις 40% έως 75%
Green |

Όλο το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με επιδοτήσεις 40% έως 75%

Οι όροι και οι προϋποθέσεις και οι αλλαγές του νέου προγράμματος ύψους 632 εκ. ευρώ Ξεχωριστή δράση 100 εκ. ευρώ για τα φτωχά νοικοκυριά. Μηχανισμός εγγύησης του κράτους για τα δάνεια στα φυσικά πρόσωπα με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.