Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν το Μάιο, με βάση τις δηλώσεις COVID που υπέβαλαν για το μήνα Απρίλιο.

Έτσι, στους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι οι πληρωμές που θα γίνουν να αφορούν:

Πρώτον, την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιόκτητες ακινήτων-φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο τον περασμένο Μάιο. Το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ανέρχεται στο 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα, στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος. Όσοι ιδιοκτήτες έλαβαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που υπέστησαν.

Δεύτερον, την καταβολή της αποζημίωσης σε ιδιοκτήτες για προηγούμενους μήνες του 2021 αλλά και κάποιες λίγες περιπτώσεις για το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Τρίτον, την καταβολή των ποσών που δικαιούνται ιδιοκτήτες οι οποίοι διευθέτησαν το ζήτημα σχετικά με τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση με τους ΚΑΔ για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουνίου.

Ποιοι γλιτώνουν τα ενοίκια του Ιουνίου

Απαλλάσσονται από τα ενοίκια του Ιουνίου εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μεταφορές, γυμναστήρια, παιδότοποι, κλειστοί επαγγελματίες με κρατική εντολή μέχρι και τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, δε θα έχουν καμία μείωση οι πληττόμενοι.

Οι ιδιοκτήτες αν είναι φυσικά πρόσωπα θα λάβουν αποζημίωση 80% ή 60% αν είναι νομικά πρόσωπα, ενώ η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Ιουνίου.

Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, αλλά και όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αναστολή το Μάιο, τόσο για την πρώτη τους κατοικία, όσο και για τη φοιτητική στέγη του παιδιού τους.

Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 50% της απώλειας, και θα πρέπει να περιμένουν ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλώσουν αυτές τις μειώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία