Με εστίαση στα εταιρικά αποτελέσματα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ημέρα που στις 21:30 (ώρα Ελλάδος), θα γίνουν γνωστές οι θέσεις και οι εκτιμήσεις της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη. Οι αγορές θα τις παρακολουθούν στενά, ελπίζοντας για τυχόν υποδείξεις σχετικά με τον πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια και το πότε η Fed θα αρχίσει πιθανότατα να μειώνει τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Τα κυριότερα ερωτήματα σήμερα ήταν εάν οι αγορές θα σταθεροποιηθούν, καθώς επεξεργάζονταν τα νέα από την Κίνα και παράλληλα προσπαθούν να εκτιμήσουν εάν η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα ενέχει κίνδυνο για την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η προσοχή εστιάζεται στο πώς η Fed βλέπει τον τελευταίο γύρο λοιμώξεων (COVID-19) και αν πρέπει να αναπροσαρμόσουν την άποψή τους οι αρμόδιοι για αυτό.

Στο άνοιγμα ο DAX είχε άνοδο +0,27% που μειώθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο, ο CAC40 μεταβολή +0,21% με τάση να μεγαλώσει τα κέρδη, ο IBEX κέρδισε +0,14% με τάση να περάσει σε χαμηλότερα πίπεδα, ο FTSE100 έχανε -0,10% με τάση για να τα μειώσει. Με μικρή διαφορά από τα μηνύματα με μεικτές προσδοκίες με βάση τα στοιχήματα των traders στις αγορές παραγώγων. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 ξεκίνησε με άνοδο +0,10% αλλά έπιασε γρήγορα το +0,16%!

Ο κλάδος των Τραπεζών βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών με την Barclays με μεταβολή +4.0%, Lloyds Banking Gr στο +0.76%, Banco Santander στο -1.3%, Capgemini στο +4.32%, International Consolidated Airlines Gr στο +2.65% και ASM International -2,6%.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε στις αγορές της ευρωζώνης και είχε ως ακολούθως:

Ο FTSE100 του Λονδίνου μετά την πτώση του κατά -0,42% την προηγούμενη σύνοδο, εμφάνιζε μεταβολή -0,01% στις 10:12 δική μας ώρα. Ο DAX είχε κέρδη +0,10% αφού έπεσε τη Τρίτη -0,64%, ο CAC απόκτησε μεταβολή +0,13%, με πτώση -0,71% την περασμένη συνεδρίαση. Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με κέρδη +0,16% ενώ έκλεισε την προηγούμενη στο -0,87%. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή +0,13% με επίδοση την προηγούμενη -0,83%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 που έκλεισε στο -0,54% την περασμένη σύνοδο έχει μεταβολή στις 10:14 ώρα Ελλάδας +0,14%.

Τι έγινε σε Wall Street και Ασία

Η πτώση των μετοχών της Ασίας την Τρίτη εξαπλώθηκε σε άλλες αγορές που ακολούθησαν ως χθες τη νύχτα, με αποτέλεσμα η Wall Street να υποχωρήσει λίγο από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ που είχαν οριστεί νωρίτερα την εβδομάδα. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Τρίτη μειωμένος κατά -0,2%, ο S&P 500 μειώθηκε -0,5% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε -1,2%. Νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε -0,54% χαμηλότερα. Μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ, η μητρική της Google, Alphabet Inc, η Microsoft και η Apple ανέφεραν όλες αποτελέσματα που αντιστοιχούν σε ρεκόρ κερδών σε τριμηνιαία βάση, αν και οι μετοχές του κατασκευαστή του smartphone υποχώρησαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές σαν αντίδραση σε μια πρόβλεψη για πιο αργή ανάπτυξη στη συνέχεια.

Οι ασιατικές μετοχές παρέμειναν κολλημένες στα χαμηλά των επτά μηνών σήμερα Τετάρτη 28/7, καθώς οι αγορές συνέχισαν να αφομοιώνουν μια καταιγίδα που έπληξε τις κινεζικές αγορές μετοχών, ενώ το δολάριο ξεκουράστηκε με τους traders να διστάζουν να προβούν σε μεγάλα στοιχήματα πριν από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε αρχικά έχοντας απώλειες σε καθεμία από τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά στις 10:10 δική μας ώρα η μεταβολή του ήταν +0,14% και η τιμή του 641,70 μονάδες. Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε επίσης και στις 10:00 έχανε -1,39%, τα κινεζικά blue chips μειώθηκαν αρχικά κατά -1,51% αλλά ανέκαμψαν και στις 10:10 ο δείκτης τους κέρδιζε +0,19%. Οι μετοχές της Αυστραλίας στις 10:10 έχαναν -0,57%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Χανγκ Σενγκ σημείωσε άνοδο αρχικά, +0,63%, αφού έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο την προηγούμενη μέρα. Στις 10:10 ωστόσο κέρδιζε +1,03%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές