Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Under Armour ενισχύει τις ετήσιες προβλέψεις της μετά από την ανακοίνωση του κερδοφόρου τελευταίου τριμήνου έναντι ζημιών που είχε καταγράψει πριν από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 59,2 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 182,9 εκατ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 24 σεντς έναντι εκτιμήσεων για 6 σεντς.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,352 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 707,6 εκατ. δολάρια στο περασμένο έτος, και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,218 δισ. δολάρια.

Η Under Armour αναμένει αύξηση εσόδων κατά χαμηλό ποσοστό 20%+ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 15%-19%. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 14-16 σεντς έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2-4 σεντς.

Συνολικά οι εταιρείες παραγωγής αθλητικών ενδυμάτων όπως η Under Armour, η Nike και η Adidas AG, αύξησαν τις πωλήσεις τους στηριζόμενες σε πελάτες που αναζητούσαν μια πιο υγιεινή ζωή και υπαίθριες εμπειρίες όπως πεζοπορία και τζόκινγκ, κατά την περίοδο που τα γυμναστήρια είχαν κλείσει προσωρινά, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η επαναλειτουργία των γραφείων και των μπαρ αναμένεται να μετατοπίσει τις καταναλωτικές δαπάνες σε μια πιο επίσημη ένδυση, αλλά οι αναλυτές λένε ότι η επαναλειτουργία των ομαδικών αθλημάτων σε σχολεία και κολέγια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική θα έχει αντίκτυπο σε προϊόντα αθλητικής ένδυσης.

Στο δεύτερο τρίμηνο, που “έκλεισε” στις 30 Ιουνίου, το τμήμα ένδυσης της Under Armour διπλασίασε τις καθαρές πωλήσεις της στα 874,2 εκατομμύρια δολάρια και οι συνολικές καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 91% στα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή