Από πολυτελή σπίτια μέχρι εφ’ όρου ζωής πληρωμένα… λουκάνικα και κεφτεδάκια, αποτελούν μερικά από τα πιο τρελά δώρα που δόθηκαν ποτέ στους Ολυμπιονίκες.

Στη λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι ιδιότυπες αυτές “απολαβές” που αφορούν τόσο τους νέους ολυμπιονίκες που αναδείχτηκαν στο Τόκιο, όσο και νικητές παλιότερων αγώνων.

Η Ινδονησία προσέφερε στην χρυσή ομάδα του γυναικείου διπλού μπάντμιντον χρηματικό έπαθλο και δωρεάν… κεφτεδάκια εφ ‘όρου ζωής. Μία από τις αθλήτριες θα λάβει επίσης πέντε αγελάδες και ένα σπίτι από τον «δήμαρχο» της γενέτειράς της.

Η γυναικεία ομάδα της Ινδονησίας που πήρε το χρυσό στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ολυμπιονίκες στο Χονγκ Κονγκ, όπως για παράδειγμα η γυναικεία ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν βόλτες με τρένο στην πόλη εφ ’όρου ζωής, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η γυναικεία ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Χονγκ Κονγκ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο

Αν πάμε και λίγο πιο πίσω στο χρόνο, το 2008, στη Λευκορωσία, ένας τοπικός χορηγός είχε προσφέρει στους συμπατριώτες του χρυσούς Ολυμπιονίκες δωρεάν… λουκάνικο ισόβια. “Μία ή δύο φορές το μήνα, θα παρέχουμε στους αθλητές μερικά από τα προϊόντα μας”, είχε δηλώσει ο Μπόρις Τσιπορίν, διευθυντής της εταιρείας κρεατοπαραγωγής Belatmit, τότε στο Reuters. «Φυσικά, θα λάβουμε υπόψη τα γούστα των αθλητών και θα επιλέξουμε μαζί τους το είδος των αγαθών που θέλουν», είχε σπεύσει να διευκρινίσει.

Η Γερμανία, υιοθετώντας μια παρόμοια μέθοδο, στους ολυμπιονίκες του Ρίο το 2016, η ίδια η κυβέρνηση είχε προσφέρει δωρεάν μπίρα εφ’ όρου ζωής.

Την ίδια χρονιά, η κυβέρνηση στη Ρωσία κινήθηκε στον αντίποδα! Προσέφερε πολυτελή υλικά αγαθά, όπως πολυτελή αυτοκίνητα, διαμερίσματα ακόμα και άλογα κούρσας σε κατόχους ολυμπιακών μεταλλίων. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ολυμπιονίκες παραλήπτες των πολυτελών αυτών δώρων, αποφάσισαν να τα πουλήσουν καθώς δεν είχαν αρκετά χρήματα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε από τη μεριά της ότι όποιος κέρδιζε μετάλλιο για τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για όλους τους ενήλικες άνδρες στη Νότια Κορέα, οι οποίοι συνήθως έχουν περιθώριο μέχρι την ηλικία των 28 ετών να καταταγούν και υποχρεούνται να υπηρετήσουν θητεία τουλάχιστον 18 μηνών. Από το μέτρο βέβαια εξαιρούνται οι γυναίκες, αν και μπορούν να καταταγούν ως εθελόντριες.

Πιο απλόχερη αποδείχτηκε η κυβέρνηση της Μαλαισίας που ανακοίνωσε μισθό 1200 δολάρια το μήνα ισόβια για κάθε χρυσό ολυμπιονίκη. Ανάμεσα στους ωφελημένους έιναι και η χρυσή ολυμπιονίκης Παντελέλα Παμγκ στις καταδύσεις από ύψος 10 μέτρων. Όμως εκτός από την επιβράβευση εφ’ όρους ζωής, οι ολυμπιονίκες της χώρας λαμβάνουν και εφάπαξ ποσό ύψους 237.000 δολαρίων!

Η χρυσή ολυμπιονίκης Παντελέλα Παμγκ στις καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων

Ο ολυμπιονίκης στην ξιφασκία από το Χονγκ Κονγκ Εντγκαρ Τσουνγκ Κα-λονγκ θα λάβει δωρεάν έπιπλα και διακόσμηση για το μελλοντικό του σπίτι, όπως ανακοίνωσε προ ημερών μια εταιρεία με έπιπλα.

Ο ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Εντγκαρ Τσουνγκ Κα-λονγκ

Τέλος η Φιλιππινέζα χρυσή ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Χιντιλίν Ντίαζ, η οποία έγραψε ιστορία με τον πρώτο χρυσό της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα λάβει ένα πολυτελές διαμέρισμα, μια εξοχική κατοικία, ένα νέο βαν, δωρεάν βενζίνη και δωρεάν εμπορικές πτήσεις εφ’ όρου ζωής.

Η Φιλιππινέζα χρυσή ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Χιντιλίν Ντίαζ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport