Η αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαγια από την Λευκορωσία η οποία κατέφυγε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, ζητώντας πολιτικό άσυλο, εξήγησε σε συνέντευξή της, στο Al Jazeera, γιατί αποφάσισε να δημοπρατήσει στο ebay ένα από τα μετάλλια που έχει κατακτήσει σε διεθνείς αγώνες. Στόχος της είναι με τα χρήματα που θα προκύψουν, να υποστηριχθούν άλλοι Λευκορώσοι αθλητές, ενώ εξιστόρησε και την πρόσφατη δοκιμασία της στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ, όπως είναι γνωστό, κατήγγειλε ότι ενώ δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί οι αθλητικές της υποχρεώσεις, μέλη της εθνικής αποστολής της χώρας της επιχείρησαν να την αναγκάσουν δια της βίας να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα.

Ως αιτία, ανέφερε τα επικριτικά σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους προπονητές της εθνικής ομάδας και την «αμέλεια» απέναντι στους αθλητές.

Η 24χρονη αθλήτρια ζήτησε την παρέμβαση της ΔΟΕ και κατέφυγε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η Βαρσοβία της έδωσε άμεσα ανθρωπιστική βίζα.

Να βοηθήσω άλλους αθλητές

«Πήρα την απόφαση να βάλω το μετάλλιό μου σε πλειστηριασμό για να βοηθήσω αθλητές που χρειάζονται υποστήριξη ή κάθε είδους βοήθεια και τα χρήματα θα πάνε στο λευκορωσικό Ίδρυμα Αθλητικής Αλληλεγγύης. Με τη σειρά του, το ίδρυμα θα βοηθήσει τους αθλητές να οργανώσουν συναντήσεις και αγώνες », δήλωσε η 24χρονη σπρίντερ στο podcast του Al Jazeera, The Take.

Οι αξιωματούχοι της Λευκορωσίας ωστόσο αντιτείνουν ότι η Τσιμανούσκαγια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρισμό τον οποία η αθλήτρια αρνείται.

«Αν επέστρεφα στη Λευκορωσία, δύο πράγματα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Είτε θα με έστελναν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο είτε στη φυλακή», τόνισε η αθλήτρια στο Al Jazeera.

Το ασημένιο μετάλλιο το οποίο αποχωρίζεται, της είχε απονεμηθεί με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μινσκ. Στη δημοπρασία στο eBay, η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 21.000 δολάρια και μέχρι στιγμής υπάρχει μία προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι