
Ένα παιδί μόλις 13 ετών προσήχθη από τους Ανακριτικούς Υπαλλήλους της Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ως υπεύθυνος για τις πυρκαγιές που ξεπηδούσαν τις τελευταίες 12 ημέρες στην περιοχή του Θεολόγου.
Οι Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες, κυρίως από κατοίκους, σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο εκδήλωσης 13 πυρκαγιών από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα, φέρεται να κατέληξαν ότι υπαίτιος είναι ο συγκεκριμένος ανήλικος.
Το μοιραίο λάθος του, φαίνεται να ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία και σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.
Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή ξεπερνούσε τους 44ο. Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, ενώ κινδύνευσαν ακόμη περισσότερες περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Ακούγεται απίστευτο, όμως ακόμη και μετά από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, οι πυρκαγιές συνέχισαν να «σπέρνονται» στην περιοχή του Θεολόγου μέχρι τις 17 Αυγούστου, καθώς μέχρι τότε είχαν εκδηλωθεί συνολικά δεκατρείς πυρκαγιές.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα