Η Razer , η εταιρεία που κατασκευάζει φορητούς υπολογιστές, περιφερειακά υπολογιστών και άλλα προϊόντα για gamers, εξετάζει μια δευτερεύουσα δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Min-Liang Tan στο CNBC την Πέμπτη.

Η Razer είναι εισηγμένη στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Αλλά η εταιρεία ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, όπου είχε επίσης την έδρα της, και πραγματοποιεί τα περισσότερα από τα έσοδά της εκεί.

Ασφαλώς και μελετώ το ενδεχόμενο μιας δευτερεύουσας εισαγωγής στις ΗΠΑ, είπε ο Tan, προσθέτοντας ότι σχεδόν καθημερινά δέχεται ερωτήσεις από gamers, γιατί η Razer δεν κάνει ήδη συναλλαγές σε αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο Tan είπε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά αποκάλυψε ότι γίνονται εσωτερικές συζητήσεις.

Η Razer είναι μία από τις πολλές εταιρείες gaming που άνθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς οι περιορισμοί οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση της δραστηριότητας.

Η εταιρεία είδε τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου να αυξάνονται κατά 68% στα 752 εκατομμύρια δολάρια φέτος. Επίσης, η Razer ενέγραψε καθαρά κέρδη 31,3 εκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους έξι μήνες του 2021, από καθαρή ζημία 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο το 2020.

Το crypto της Razer

Ο Tan ομολόγησε ότι στην παρούσα φάση η εταιρεία επικεντρώνεται στο B2B, αναφερόμενος στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων: «Αυτή τη στιγμή η εστίασή μας είναι πραγματικά να ενεργοποιήσουμε το B2B για τις επιχειρήσεις fintech και το B2C [business-to-consumer] που είναι η εικονική πίστωση για την επιχείρηση Razer Gold»

Οι διαδικτυακές πιστώσεις της Razer είχαν περιγραφεί στο παρελθόν ως «εικονικό νόμισμα» για τους παίκτες. Ωστόσο, ο Tan λέει ότι η εταιρεία «ξόδεψε πολύ χρόνο αποκαλώντας το Razer Gold ως εικονική πίστωση» καθώς πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς.

Ερωτηθείς αν το Razer Gold θα μπορούσε να γίνει κρυπτονόμισμα, όπως το bitcoin, ο Tan είπε ότι η Razer «ενδιαφέρεται» για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων αλλά δεν έχει άμεσα σχέδια να κάνει μια κίνηση στον χώρο.

«Το περίεργο για το [Razer Gold] είναι ότι το κρατήσαμε στην πραγματικότητα σε κλειστό βρόχο», δήλωσε ο Tan. «Θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να το ανοίξουμε σε ένα blockchain αύριο [και] θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εικονικά νομίσματα στον κόσμο».

«Νομίζω ότι είναι σίγουρα ένας από τους τομείς που βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες», πρόσθεσε. «Αλλά πραγματικά αφιερώνουμε το χρόνο μας για να κατανοήσουμε πραγματικά τα διαφορετικά κρυπτονομίσματα εκεί έξω, τις τεχνολογίες blockchain εκεί, πριν κάνουμε μια κίνηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto