Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε ουρανοξύστη που βρίσκεται στη νότια περιοχή του Μιλάνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στον δέκατο πέμπτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε άλλα πατώματα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ζήτησαν από όλους τους ενοίκους που βρίσκονταν στα 70 διαμερίσματα, να εγκαταλείψουν το κτίριο. Δεν υπάρχουν θύματα, μόνον κάποιοι ένοικοι παρουσίασαν ελαφρά δύσπνοια.
Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται έξι οχήματα πρώτων βοηθειών και ένα ελικόπτερο της ιταλικής πολιτικής προστασίας.
Δείτε βίντεο με το κτίριο να τυλίγεται στις φλόγες
High-rise building on fire in outskirts of #Milano #Italy
— 🇵🇹 MODERN ERA NEWS ➐ 🇪🇺 (@ModernEraNews) August 29, 2021
Fire reported in a 15-storey building in Milan #Italy#Milano pic.twitter.com/wdiIWuTXSN
— 🇨𝐲𝐛𝐞𝐫🇻𝐢𝐩𝐞𝐫™☢️ ͬ ͤ ᷮ ͦ ͬ ͭ ᷤ (@Kaala_Nag) August 29, 2021
Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών επιβεβαιώνουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον δέκατο πέμπτο και τελευταίο όροφο του κτηρίου, ίσως εξαιτίας έργων συντήρησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
«Από τον ουρανοξύστη αυτό, o οποίος χτίστηκε πριν δέκα χρόνια, σώθηκε μόνον ο τσιμεντένιος σκελετός», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai.