Σίγουρα αυτό που μετράει στις διακοπές είναι το μέρος και η καλή παρέα. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν επιλέγατε ως κατάλυμα ένα ανορθόδοξο μέρος, όπως αυτά που βλέπετε στις ταινίες;

Αυτά 7 ιδιαίτερα μέρη για να μείνετε και να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία βρίσκονται στο Airbnb.

Έτοιμοι να τα εξερευνήσετε έστω ψηφιακά;

Μόνο για όσες δεν φοβούνται τα αεροπλάνα

Ένα μικρό αεροπλάνο έχει μεταμορφωθεί σε έναν υπέροχο ξενώνα με όλες τις ανέσεις στο Saint-Michel-Chef-Chef της Γαλλίας, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία άτομα.

Διαθέτει κουζίνα και μπάνιο, ενώ αν το επισκεφτείτε από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, μπορείτε να απολαύσετε την πισίνα και τις νεροτσουλήθρες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

Διακοπές σε UFO

Αν πάλι το όνειρό σας είναι να βρεθείτε στο διάστημα, αλλά δεν έχετε το buget που χρειάζονται οι αποστολές του Elon Musk, μπορείτε να πάτε μέχρι την έρημο της Καλιφόρνια και να μείνετε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο.

Το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Τζόσουα και είναι εμπνευσμένο από τα UFO της δεκαετίας του ’60 και το ’70. Η διακόσμηση, τα έπιπλα, ακόμα και τα χρηστικά αντικείμενα εδώ μοιάζουν με σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Το πιο διάσημο δεντρόσπιτο

H πιο δημοφιλής κατοικία στην πλατφόρμα με 300,000 επισκέψεις κάθε μήνα είναι ένα καταπληκτικό δεντρόσπιτο στην Ατλάντα των ΗΠΑ, σαν αυτά που όλοι θα θέλαμε να είχαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Το συγκεκριμένο χωρίζεται σε τρία διαφορετικά δωμάτια: ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι και ένα μπαλκόνι, που συνδέονται μεταξύ τους με μία γέφυρα από σχοινιά.

Μες στην καρδιά του δάσους

Το δεντρόσπιτο το έχει σχεδιάσει ο Ρeter Bahouth, πρώην Διευθυντής της Greenpeace USA, και βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά του δάσους.

Νοικιάζοντας ένας…νησί!

Για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απομόνωση, διατίθεται προς ενοικίαση ένα ολόκληρο νησί, το Brother Island στις Φιλιππίνες.

Μια ονειρική απόδραση

Θα έχετε όλη την παραλία δική σας, ενώ το σπίτι μπορεί να στεγάσει έως και δεκαέξι άτομα, οπότε μοιράζεται το κόστος.

Στην τιμή τώρα συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό -οικονόμος και μάγειρας- οπότε πραγματικά θα έχετε ελεύθερη όλη τη μέρα να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Σαν βασιλιάδες!

Οι λάτρεις της Ιστορίας και των ταινιών εποχής μπορούν να ζήσουν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία στο κάστρο Wilton στην Ιρλανδία, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Βέβαια, το οίκημα καταστράφηκε από τη φωτιά το 1923, αλλά πλέον έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως τουριστικό κατάλυμα.

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 άτομα, αφού διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, 6 μπάνια και ένα W.C. Αν είστε μικρότερη παρέα μπορείτε να κλείσετε και μόνο μια πτέρυγα στο 1/3 της τιμής.

Εδώ, δεν χωρεί low budget…

Το Wilton Castle βρίσκεται στην καρδιά της κομητείας Wexford, μόλις λίγα λεπτά οδικώς από την ιστορική πόλη Enniscorthy.

Camping: The real thing

Οι φυσιολάτρες τώρα μπορούν να μείνουν σε μια σκηνή σαφάρι στο υπέροχο Plettenberg Bay στη Νότια Αφρική!

Εδώ καθημερινά από την πισίνα σας θα βλέπετε ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις, ενώ αν θέλετε μπορείτε να πάρετε μέρες και σε οργανωμένες περιηγήσεις με αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε την ομορφιά της σαβάνας.

Διακοπές γοργονέ

Τέλος, στο Kανκούν του Μεξικού, στην εξωτική ακτή Ιsla Mujeres μια μοναδική βίλα στο σχήμα ενός κοχυλιού σας περιμένει σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από την παραλία.

Ίσως λίγο κιτς, αλλά ποιος δεν θα’ μενε;

Η Casa Caracol, όπως ονομάζεται, διαθέτει ιδιωτική πισίνα και δύο κρεβατοκάμαρες, ενώ και στο εσωτερικό της η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από το βυθό!

*Mε πληροφορίες από Bovary.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.