Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα τα futures, διατηρώντας τους δείκτες κοντά στα υψηλά επίπεδα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας. Πάντως, μετά και την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση την Παρασκευή στο μικροσκόπιο της αγοράς παραμένουν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, ειδικά δε, μετά και τη λήξη των επιπλέον επιδομάτων ανεργίας.

Συγκεκριμένα στο ταμπλό τα futures του Dow Jones ανεβαίνουν κατά 21 μονάδες, τα futures του S&P 500 κατά 3 μονάδες και του τεχνολογικού Nasdaq κατά 4 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 «έπιασε» ένα νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε νέο ρεκόρ ενδοσυνεδριακά, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση, την Παρασκευή, ήταν κατώτερα των αναμενόμενων. Κι αυτό διότι η αδύναμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας μπορεί τελικά να καθυστερήσει την έναρξη του tapering από τη Federal Reserve. Σημειωτέον πως το επόμενο συμβούλιο της Fed είναι στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κερδίζει έδαφος στο 1,366%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται στο 1,186 έναντι του ευρώ.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο σημειώνει σημαντική πτώση κατά 2,26% στα 67,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,08% στα 1.813 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street