Ρεκόρ από την Walmart Inc., με το ύψους 2 δισ. δολαρίων πράσινο ομόλογο που εκδίδει να αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι τώρα από αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με εκτίμηση του Bloomberg.

Το πράσινο 10ετές ομόλογο από τον αμερικανικό κολοσσό στον κλάδο του λιανεμπορίου δρομολογείται στο πλαίσιο της προσπάθειας της αλυσίδας να βελτιώσει το πράσινο αποτύπωμα της και να μειώσει τις εκπομπές των ρύπων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Εντάσσεται δε, σε ένα ευρύτερο σχέδιο εκδόσεων συνολικού ύψους 7 δισ. δολαρίων που θα δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια για να χρηματοδοτήσουν διάφορες πράσινες ενέργειες και project της αλυσίδας, από την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων έως την προώθηση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων και την εισαγωγή ψυκτικών συστημάτων υψηλότερης ενεργειακής αποτελεσματικότητας.

Στόχος της αλυσίδας είναι ο μηδενισμός των ρύπων άνθρακα μέχρι το 2040, όμως ελπίζει επίσης σε περικοπή των ρύπων κατά 1 δισ. μετρικούς τόνους μέχρι το 2030.

Σημειωτέον πως όλο και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών διεθνώς προχωρά σε εκδόσεις πράσινων ομολόγων ή ομολόγων βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να αντλήσουν κονδύλια για τη δρομολόγηση των περιβαλλοντολογικών τους στρατηγικών. Σύμφωνα με το Bloomberg, τέτοιου είδους εκδόσεις από επιχειρήσεις ή και κυβερνήσεις έχουν φτάσει φέτος, μόνο μέχρι τώρα, το ποσό ρεκόρ των 691 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green